imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Малко повече за очакваното iPad Pro поколение с разпънат екран


Слуховете за появата на изцяло ново iPad Pro поколение с разпънат екран във всеки край и вградена TrueDepth предна камера стават все повече и все по-солидни. За съжаление, по време на Apple Special Event преди около месец не се запознахме с тази прогнозирана разработка, но това не е чак толкова голям проблем. Според повечето източници, новият таблет на технологичния гигант ще се появи в рамките на този месец, а ние ще обобщим всичко, което знаем за него, макар и информацията все още да не е подкрепена официално от Apple.

Връщаме лентата към вече не толкова актуалната първа тестова версия на iOS 11.3. В кода на разработката са открити следи, които ни карат да смятаме, че скоро ще се запознаем и с едно изцяло ново iPad Pro поколение. Зад това твърдение застава и петата бета на iOS 12, голяма част от докладите на Ming-Chi Kuo и кодът на тестовата версия на iOS 12.1.

Отново припомняме, че нито едно от предположенията не е подкрепено официално от Apple, но от друга страна, компанията вече подаде своето поредно заявление в Евразийската икономическа комисия (EEC) за регистрация на два нови iPad модела – A1895 и A1980. Устройствата все още не са пуснати на пазара, но нека видим и какво е открил разработчикът на приложения Steve Troughton-Smith в кода на iOS 12.1.

Сензорите на вградената Face ID биометрична система през iOS 12.1 ще могат да разпознаят лицето на своя потребител и в завъртяно, пейзажно положение на устройството, което вероятно се отнася само за iPad, поради големите размери на неговия екран.

Също така не бихме подминали и следата за появата на iPad Pro с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера, която разработчиците на компанията оставят в първата тестова версия на iOS 11.3. Filipe Espósito от iHelpBR открива присъствието на „modern iPad“ в кода на системата, което ни напомня за iPhone X. Месеци преди да се запознаем с иновативното десето поколение, то беше маскирано като „modern iPhone“ в тестовите версии на iOS 11, но нека видим и с какви технически характеристики ще може да се похвали очакваното устройство, според повечето източници.

  • 10.5 инчов Retina LCD модел с екран от край до край и малко по-малки външни размери от тези при актуалното поколение – висок 247.5 мм, широк 178.7 мм и дебел 6 мм и разпънат 12.9 инчов вариант отново с малко по-малки външни размери – висок 280 мм, широк 215 мм и дебел 6.4 мм (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Премахнат 3.5 мм аудио изход или промяната, с която се отличават всички iPhone поколения след появата на iPhone 7 (според последния доклад на Mac Otakara).
  • Разпънат Retina LCD екран с диагонал от 11 инча при идентични външни размери с актуалното 10.5 инчово поколение и по-голям вариант с отново 12.9 инчов диагонал на екрана, но при по-малки размери на корпуса.
  • Премахнат Home бутон и вградена TrueDepth предна камера, която може да разпознае лицето на своя потребител.
  • Актуалното поколение разполага с процесор A10X Fusion и 4 гигабайта оперативна памет, които ще преминат през промяна, макар и да не става ясно точно каква. Според повечето източници, очакваните поколения ще се отличават с процесор A12.
  • Значително по-бързо 18 ватово USB-C зарядно устройство в комплекта.
  • Възможност за връзка с очакваното второ поколение Apple Pencil, само като доближите умната писалка към таблета, без да се налага връзка с нея чрез стандартния Lightning порт.
  • Цената и на двете поколения вероятно няма да се различава от тази на актуалните към днешна дата устройства.
  • Операционна система, с която ще дебютират очакваните iPad Pro поколения – iOS 12.1.

Не трябва да забравяме, че първата бета на iOS 12 добавя и един нов, идентичен с този при iPhone X жест за отваряне на Control Center, но през iPad. Вместо да го изтеглите от долната страна на екрана, просто трябва да прeкарате пръст от горния десен ъгъл към централната част и сте готови, но има и още нещо. Иконата на iPad в петата бета на iOS 12 се различава значително от тази в iOS 11 и не само. Новата версия на системата загатва и за iPad със заоблени ъгли на екрана, подобно на тези, с които може да се похвали iPhone X.

Стандартният Home бутон е премахнат, като заедно с него е намален значително и размерът на декоративната рамка около екрана, което за пореден път загатва за появата на таблет на Apple с разпънат екран и вградена TrueDepth предна камера, но за да се запознаете с него, ще се наложи да изчакате още малко. Вероятно прогнозираното устройство ще дебютира по-късно през този месец, а за да си припомните характеристиките на последното шесто поколение iPad, посетете тази връзка.

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.