imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Малко повече за официалната версия на iOS 12.2


Както обещаха разработчиците от Apple, възможността за провеждане на колективен FaceTime разговор дебютира с първата актуализация на iOS 12, а ние имаме една добра новина. Вече всеки потребител може да инсталира и третата поправка на iOS 12.1, но нека разгледаме с какво се отличава и очакваната втора актуализация, която към днешна дата може да се похвали със своята шеста тестова версия.

За разлика от последните няколко iOS разработки, този път очакваме появата на основна актуализация, което означава само едно. Предложението се отличава с никак не малко нови възможности и любопитни промени:

 • Заложеното приложение Apple News стига и до потребителите в рамките на Канада, като съдържанието ще бъде налично на английски и френски език.
 • HomeKit поддръжка на голям брой съвместими смарт телевизори, повече за което може да разберте, като посетите тази връзка.
 • Заложеното Apple TV Remote приложение може да се похвали с нов дизайн, обхващащ целия екран на вашето iOS устройство.
 • Обновена Screen Mirroring икона в Control Centre с два екрана, вместо с един, както е било винаги до този момент (вероятно промяната е свързана с добавената поддръжка на смарт телевизори).
 • Визуални промени в заложеното Wallet приложение, което започва да прилича все повече на стандартен, физически портфейл.
 • Обновена AirPlay икона, макар и да не става ясно дали има някаква промяна в самата функция.
 • Малки стрелки от дясната страна на автоматично визуализираните предложения в Safari при въвеждане на интернет адрес. За да поставите съответното предложение в полето за търсене без да го зареждате, просто трябва да докоснете върху новата икона, а след това може да редактирате връзката, ако се налага.
 • Not Secure надпис преди името на заредената страница в Safari, при положение, че уеб сайтът не разполага със SSL сертификат за защита на вашите данни (голяма част от съвременните браузъри започват да ни сигнализират, ако съответният уебсайт не е защитен).
 • Индикация за качеството на въздуха в заложеното приложение Maps съобразно избрана локация.
 • Четири нови анимирани емотикони – жираф, акула, глиган и бухал.
 • 5G E индикация за пренос на данни за потребителите на AT&T, което означава, че мобилният оператор подготвя своята мрежа за новия стандарт, но изградената връзка е с актуалната към днешна дата 4G. Съкращението означава 5G Evolution.

Не трябва да забравяте, че заедно с всички изброени промени, които реално погледнато не са никак малко, втората актуализация на iOS 12 ще поправи доста грешки и ще подобри защитата на вашето устройство, но има и още нещо. Заедно с четвъртата бета на предложението се появиха и две нови икони, които реално погледнато водят към вече познатите ни Apple News и Apple TV Remote разработки.

Ако вече сте инсталирали последната версия на мобилната система, това означава, че вашето устройство ще бъде съвместимо и с iOS 12.2. Изглежда, че шестата бета не може да се похвали с никакви промени, но от друга страна, с нея Apple ни подготвя за официалната версия на втората актуализация. Вече знаем, че тя ще се появи на 25 март по време на организираното It’s Show Time мероприятие от компанията или след по-малко от седмица, а за да разберете повече за промените, с които може да се похвали третата поправка на iOS 12.1, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.