imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Малко повече за полезната Screen Time функция в iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Официалната версия на новата система вече е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате по правилен начин, посетете тази връзка, а ние ще ви покажем по какъв начин работи новата Screen Time функция в мобилната операционна система.

Заедно с по-високата скорост на работа, при iOS 12 ще ви направи силно впечатление и по-бързото зареждане на приложения. Примерно, ако разполагате с iPhone 6, всяко от вашите приложения ще се стартира с около 30% по-бързо, а при положение, че искате да отворите Camera през режим на заключен екран, тя ще се появи с 50% по-бързо спрямо предишната версия на мобилната операционна система. До по-високата производителност на системата се подреждат и изцяло новите Shortcuts и Measure приложения, както и сериозните промени в раздел Notifications, но не трябва да подминаваме и полезната Screen Time функция.

Благодарение на Screen Time, всеки от вас може да види колко време прекарва в което и да е от своите инсталирани приложения и игри, но има и една малка особеност. Функцията в официалната версия на системата преминава през една малка промяна, спрямо първата бета на iOS 12. Малкият бутон за нулиране на отчетеното време е премахнат, възможността за задаване на лимит е позиционирана в долния край на екрана и не само. Появява се вариант да видите точно колко време сте използвали не само съответното iOS устройство, но и всички свързани към вашия Apple ID акаунт.

За да включите или изключите Screen Time, трябва да отворите системните настройки, след това да преминете през името на функцията и да докоснете върху Turn On или пък Turn Off Screen Time. Ако вече сте включили функцията, може да стигнете до полезната статистика по всяко време, след като отворите Screen Time през системните настройки, а за да следите своята активност на всяко свързано с вашия Apple ID акаунт устройство, трябва да направите още една малка настройка. Отново отворете Settings, след това Screen Time и включете Share Across Devices. Повече за iOS 12 може да разберете, след като посетите тази връзка.

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.