imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Малко повече за първите две бети на macOS 10.13.4


Преди около две седмици се запознахме с официалната 10.13.3 версия на macOS, която явно скоро ще остане в миналото. Повече за малките промени в нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме втората бета на четвъртата актуализация на системата, която идва точно седмица след първата.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето на разработката се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, но нека да си припомним с какво се отличава и първата актуализация на High Sierra.

Заедно с всички значими поправки, версия 10.13.1 ни носи над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в нея подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi мрежа със стандарт WPA2, докато нещата при 10.13.2 стоят по различен начин. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, VoiceOver навигирането при преглед на PDF през Preview се отличава с доста по-безпроблемен начин на работа, както и оказва положително влияние върху съвместимостта на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail.

Третата актуализация, заедно с първите две не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че всяка от тези разработки, освен че оставя доста грешки в миналото, добавя и никак не малко актуални защити към вашата операционна система, което ги прави задължителни. Първата и втората бета на macOS 10.13.4 загатват за появата на част от промените, които ще достигнат до нас с очакваната третата актуализация на iOS 11.3.

  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Новото Smoke фоново изображение, с което дебютира изключително мощният iMac Pro.

Припомняме ви, че разработчиците от Apple планират да премахнат всички 32 битови приложения за Mac, точно както направиха и с мобилната операционна система. High Sierra е последната версия на macOS, която ще поддържа вече не толкова актуалните разработки, а за да разберете повече за нея, просто посетете тази връзка.

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.