imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Малко повече за първите две бети на macOS 10.13.4


Преди около две седмици се запознахме с официалната 10.13.3 версия на macOS, която явно скоро ще остане в миналото. Повече за малките промени в нея може да разберете, след като посетите тази връзка, а ние ще разгледаме втората бета на четвъртата актуализация на системата, която идва точно седмица след първата.

Ако трябва да проследим развитието на High Sierra в хронологичен ред, няколко дни след представянето на разработката се запознахме и с нейната първа Supplemental поправка. Основната задача на предложението е да премахне грешки, които биха могли да възникнат по време на инсталационния процес на системата, като заедно с това отстранява и графичен проблем в приложението InDesign на Adobe, но нека да си припомним с какво се отличава и първата актуализация на High Sierra.

Заедно с всички значими поправки, версия 10.13.1 ни носи над сто нови емотикони, част от стандарт Unicode 10. Най-сериозната промяна в нея подобрява защитата на вашия Mac, когато е свързан към Wi-Fi мрежа със стандарт WPA2, докато нещата при 10.13.2 стоят по различен начин. Разработката подобрява съвместимостта на вашия Mac с различни USB аудио устройствa, VoiceOver навигирането при преглед на PDF през Preview се отличава с доста по-безпроблемен начин на работа, както и оказва положително влияние върху съвместимостта на Брайловите дисплеи със заложеното приложение Mail.

Третата актуализация, заедно с първите две не може да се похвали с кой знае колко сериозни промени, но само на пръв поглед. Не трябва да забравяме, че всяка от тези разработки, освен че оставя доста грешки в миналото, добавя и никак не малко актуални защити към вашата операционна система, което ги прави задължителни. Първата и втората бета на macOS 10.13.4 загатват за появата на част от промените, които ще достигнат до нас с очакваната третата актуализация на iOS 11.3.

  • Синхронизиране на вашето Messages съдържание с облачната iCloud услуга.
  • Business Chat в приложението Messages, който ви позволява да получите информация съобразно предоставяните услуги от редица предварително подбрани компании.
  • Вариант да се наслаждавате на съдържанието в Apple Music без абсолютно никакви рекламни съобщения или банери.
  • Новото Smoke фоново изображение, с което дебютира изключително мощният iMac Pro.

Припомняме ви, че разработчиците от Apple планират да премахнат всички 32 битови приложения за Mac, точно както направиха и с мобилната операционна система. High Sierra е последната версия на macOS, която ще поддържа вече не толкова актуалните разработки, а за да разберете повече за нея, просто посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.