imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Mastercard приложение за iPhone

Mastercard приложение за iPhone ще потвърждава онлайн плащания със селфи


Любителите на iPhone и пазаруването онлайн имат повод за радост с бавно, но сигурно разгръщащия се потенциал на Apple Pay. Но мобилните разплащания се сдобиват с още една нова, интересна функция – този път дело на Mastercard. Естествено, тя ще бъде поддържана от iPhone.

Приложението, което Mastercard предвижда, ще предлага допълнителна сигурност на потребителите при пазаруването им онлайн. Но вместо да включва специална парола или друг метод за идентификация, то ще изисква… селфи.

Може би звучи малко чудато, но Mastercard са разработвали и тествали как точно работи механизмът от миналото лято. Идеята е приложението да бъде пуснато на масовия пазар през летните месеци. То ще бъде поддържано както от смартфони, така и от лаптопи и таблети. С други думи, Apple феновете с iPad или пък преносими компютри също ще могат да се възползват от него.

Mastercard приложение със селфи.

Направили своето селфи, потребителите ще трябва да премигнат пред камерата, за да се избегне опасността от фалшифициране. Като алтернатива, ползващите приложението ще могат да потвърдят транзакцията и със системи от типа на Touch ID на Apple. От Mastercard изтъкват, че са разработили специален алгоритъм, който да предотврати всякакви опити за кражба на данни.

В повечето случаи, онлайн пазаруването не включва сложни допълнителни методи от страна на потребителя. Най-често става дума за данни от кредитната карта, но от време на време Mastercard може да поиска и паролата на пазаруващия. Компанията все пак е решила да добави допълнителен пласт сигурност.

Mastercard верификация с iPhone.

Инсталиралите приложението потребители ще получат известие, което ще изисква от тях да позират пред камерата. Остава да видим колко онлайн пазаруващи ще решат да изпробват разработения от Mastercard ап.

Източник: MacWorld. Изображения: CNN Money, Mastercard.

The Mall Bday articles

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.