imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вашето Messages приложение и Low Quality Image Mode


Отново ще ви запознаем с един доста любопитен и лесен за изпълнение съвет, който ще оптимизира работата на вашето Messages приложение в iOS 10. Няколко стъпки, които спестяват значителна част от мобилните данни, които изразходвате, при положение, че изпращате съобщения с прикачено изображение.

Последната версия на iOS е в състояние да ви запознае с многобройни промени, като част от тях ще откриете в изцяло обновеното приложение Messages. Значителни подобрения и любопитни новости, които може да си припомните тук, а ние ще обърнем внимание на една съвсем лесна настройка, която вероятно ще предприемете.

lqim-smp

Никога не е било по-лесно да изпратите съобщение с прикачена снимка или изображение, но вероятно вече се досещате, че това ще генерира значителен трафик на мобилни данни, особено когато вашето устройство не е свързано с безжичен източник на интернет. Представете си, че ако днес изпратите няколко снимки, вероятно ще достигнете обем от около 50 Mb изходящ трафик.

При положение, че вашето устройство разполага с неограничен мобилен интернет план, вероятно следващите стъпки няма да представляват интерес за вас, въпреки, че биха ускорили изпращането на избрано изображение. Low Quality Image Mode е една лесна за активиране функция, която ще редуцира размера на заявеното за изпращане изображение или снимка.

ios-10-low-quality-images

Преди да активирате практичната настройка, трябва да знаете, че качеството на изпратеното изображение ще бъде значително по-ниско спрямо оригиналното. Това не е толкова притеснително – ответното устройство няма да разполага с възможност да приближи съдържанието, но ще може да бъде заредено на цял екран.

И така, отключете вашето iOS устройство, докоснете върху Settings, навигирайте до Messages, като точно тук ще трябва да потърсите Low Quality Image Mode. Включете любопитната възможност по стандартен начин и сте готови. Вече може да се насладите на един доста по оптимизиран размер на всяко изпратено изображение, както и да спестите част от вашите изходящи мобилни данни.

Надяваме се, че горните стъпки представляват интерес за вас и ви припомняме, че в началото на статията споменахме iOS 10 и то съвсем не е случайно. Функцията може да бъде изпълнена единствено от последната версия на мобилната операционна система, за която може да разберете повече, като посетите следната връзка.

iPhone 8 buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.