imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вашето Messages приложение и Low Quality Image Mode


Отново ще ви запознаем с един доста любопитен и лесен за изпълнение съвет, който ще оптимизира работата на вашето Messages приложение в iOS 10. Няколко стъпки, които спестяват значителна част от мобилните данни, които изразходвате, при положение, че изпращате съобщения с прикачено изображение.

Последната версия на iOS е в състояние да ви запознае с многобройни промени, като част от тях ще откриете в изцяло обновеното приложение Messages. Значителни подобрения и любопитни новости, които може да си припомните тук, а ние ще обърнем внимание на една съвсем лесна настройка, която вероятно ще предприемете.

lqim-smp

Никога не е било по-лесно да изпратите съобщение с прикачена снимка или изображение, но вероятно вече се досещате, че това ще генерира значителен трафик на мобилни данни, особено когато вашето устройство не е свързано с безжичен източник на интернет. Представете си, че ако днес изпратите няколко снимки, вероятно ще достигнете обем от около 50 Mb изходящ трафик.

При положение, че вашето устройство разполага с неограничен мобилен интернет план, вероятно следващите стъпки няма да представляват интерес за вас, въпреки, че биха ускорили изпращането на избрано изображение. Low Quality Image Mode е една лесна за активиране функция, която ще редуцира размера на заявеното за изпращане изображение или снимка.

ios-10-low-quality-images

Преди да активирате практичната настройка, трябва да знаете, че качеството на изпратеното изображение ще бъде значително по-ниско спрямо оригиналното. Това не е толкова притеснително – ответното устройство няма да разполага с възможност да приближи съдържанието, но ще може да бъде заредено на цял екран.

И така, отключете вашето iOS устройство, докоснете върху Settings, навигирайте до Messages, като точно тук ще трябва да потърсите Low Quality Image Mode. Включете любопитната възможност по стандартен начин и сте готови. Вече може да се насладите на един доста по оптимизиран размер на всяко изпратено изображение, както и да спестите част от вашите изходящи мобилни данни.

Надяваме се, че горните стъпки представляват интерес за вас и ви припомняме, че в началото на статията споменахме iOS 10 и то съвсем не е случайно. Функцията може да бъде изпълнена единствено от последната версия на мобилната операционна система, за която може да разберете повече, като посетите следната връзка.

Accessories article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.