imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Messenger Kids: ново приложение на Facebook


С течение на времето битката между приложенията на социалните мрежи става все по-сериозна, но явно Facebook за пореден път намери начин да привлече още една никак не малка част от потребителите към Messenger или по-скоро към една сходна на него разработка, предназначена за деца.

В днешно време е почти невъзможно, а и няма особено голяма причина да държим децата си далече от компютърните или пък мобилни технологии, но със сигурност трябва да се погрижим за тяхната безопасност. Чрез Messenger Kids всеки родител може да създаде профил на своето дете между 6 и 12 годишна възраст, след като преминете през своя собствен, но това не е всичко, с което се отличава новата разработка на Facebook.

Детският профил не фигурира по никакъв начин в рамките на социалната мрежа, но пък малките потребители ще разполагат със страхотната възможност да комуникират с всеки предварително одобрен от ваша страна потребител на мрежата по съвсем стандартен начин. При положение, че трета страна желае да се свърже с вашето дете, вие отново ще трябва да дадете съгласието си за това действие и най-важното – потребителите на Messenger разполагат с възможност да комуникират с тези на Messenger Kids и обратното.

Вашите деца разполагат с полезната възможност да премахнат, блокират или пък да докладват за който и да е потребител, дори и предварително да бъде одобрен от ваша страна, докато емотиконите, анимираното GIF съдържание, стикерите и селфи рамките в приложението са подбрани по един съвсем тематичен начин.

Към днешна дата Messenger Kids се отличава с публичен тестови вариант за iOS и то само в рамките на САЩ, което вероятно няма да остане така за дълго. Съвсем скоро новата разработка на Facebook ще се появи глобално, както и за всяка друга мобилна операционна система.

Източник: Cult of Mac

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.