imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Microsoft иска от Apple вариант на iMessage за Windows


Каквото и да правите, няма по-лесен начин да изпратите снимка, видео, текст или друг вид съдържание от вашия iPhone, iPad или Mac до всяка трета страна, която разполага с Apple устройство. Достатъчно е само да отворите заложеното приложение Messages, да стартирате разговор, да изберете получател измежду всички ваши контакти и сте готови. Удобната услуга явно се е харесала и на Microsoft, които биха искали да я вградят в своята настолна операционна система Windows. 

За да използвате безплатните iMessages, преди всичко вашето устройство трябва да разполага с интернет връзка, а вие да сте активирали полезната възможност. Това може да стане, след като отворите Settings през iOS и се отправите към раздел Messages. Остава само да включите iMessage и сте готови, но нека разгледаме и желанието на Microsoft, което компанията постави на дневен ред по време на своята конференция Build.

След като софтуерният гигант официално прекрати поддръжката на мобилна операционната система Windows Mobile, явно все пак се опитва да остане в играта, за което свидетелства и авторското настолно приложение Your Phone. Чрез него всеки потребител ще може да синхронизира всяка част от данните, които се намират в неговото мобилно устройство с Windows базиран компютър, но има и една малка особеност. Apple не желае да синхронизира iMessage с новото приложение на Microsoft, което е съвсем разбираемо.

Реално погледнато, компанията от Купертино няма да спечели абсолютно нищо, ако уважи искането на софтуерния гигант, дори напротив. Потребителите на произведените от Apple мобилни устройства ще получат един доста лесен вариант да синхронизират изцяло своите разработки със задвижвани от Windows компютри, което в никакъв случай няма да доведе до повишаване на продажбите на Mac. Всеки потребител на Windows обаче ще може да синхронизира своите iPhone снимки и видеа през приложението Your Phone.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.