imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Microsoft иска да интегрира клавиатура за iPhone


Apple и Microsoft може да са конкуренти на технологичната арена, но немалко пъти сме ставали свидетели на интересни взаимодействия между компаниите. Така например преди известно време Microsoft реши да портне важни свои компоненти като Outlook и Cortana за iPhone. Явно империята на Бил Гейтс далеч не е приключила с iPhone плановете си.

На прицел в момента е известната Word Flow клавиатура, използвана в Windows Phone устройствата. Ако сте запознати с легендарната клавиатура Swype, Word Flow оперира на същия принцип. Клавиатурата засича движението на пръстите ви по буквите и предлага думи за оптимално бързо писане. Ето и видео, демонстриращо как точно оперира Word Flow тя:

От ключовия Apple фен сайт iMore изтъкват, че Microsoft са изпратили имейли до група от тестъри. В кореспонденцията се споменава, че компанията планира да „разгръща“ потенциала на Word Flow до други платформи, стартирайки с iOS. Явно клавиатурата ще е за значително по-новите модели iPhone: в имейлите се пита дали тестърите притежават iPhone 5s или по-нов модел.

Реториката на Microsoft загатва, че следваща в списъка може и да бъде Google Android. Но е ясно, че Apple и iPhone са най-важната цел за Гейтс и компания.

Word Flow за iPhone може би идва скоро?

Присъствието на Word Flow несъмнено ще е интересно. iPhone поддържа различни клавиатури на трети страни за желаещите, но повечето от тях са бавни и не предоставят най-доброто изживяване за iPhone феновете. Както споменахме, Microsoft вече има опит с портването на различни свои компоненти в Apple смартфоните. Освен своя виртуален асистент Cortana (еквивалент на Siri на Apple) и Outlook, Microsoft има и близо 60 iPhone приложения във все по-разрастващия се App Store.

Източник: iMore, 9to5Mac. Заглавна снимка: SlashGear.

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.