imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Microsoft официално обяви, че пуска Cortana за iOS


Microsoft официално обяви, че ще пусне своя дигитален гласов асистент Cortana за iOS и Android по-късно през годината. Компанията разпространи видео, показващо функционалностите на Phone Companion системата.

По този начин iOS ще се превърне в арена, където ще се конкурират дигиталните асистенти на Apple, Google и Microsoft. Вече ви съобщихме, че Cortana е на път да се присъедини към Siri и Google Now, идвайки и на iPhone. Сега обаче тази новина беше официализирана от Microsoft, които съобщиха, че дигиталният асистент ще стане наличен за Android и iOS през тази година.

Microsoft представи за пръв път Cortana за Windows Phone 8.1 миналия април, а това лято, с излизането на Windows 10, приложението ще бъде пренесено и за десктоп компютри. Някои от функциите на дигиталния асистент са съобщаване на спортни резултати, прогноза за времето, навигационни напътствия, както и напомняния към потребителя за срещи, самолетни полети и др.

Някои от функциите на Cortana, налични за Windows Phone, първоначално няма да съществуват на iOS версията – отваряне на приложения, промяна на настройки, както и командата “Hey, Cortana” за гласово включване на дигиталния асистент.

Новата стратегия на Microsoft цели да направи софтуера на компанията наличен за по-широк кръг от устройства и платформи, вместо потребителят да бъде принуждаван да използва Windows. Според друго тълкувание обаче, това може да означава, че бъдещето на Windows телефоните е предначертано и единственият шанс за оцеляване на Cortana е на конкурентните платформи.

От друга страна, предлагайки тясна интеграция на Windows с iPhone, от Microsoft може би се опитват да убедят iPhone потребителите, че не е необходимо да си купуват Mac, за да получат добро работно взаимодействие между своя смартфон и компютър. Това обаче е доста трудна задача, тъй като лесната за употреба и хармонична екосистема, в която си взаимодействат различните устройства на Apple, е едно от ключовите предимства, харесващи се на потребителите.

Източник: MacRumors

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.