imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Microsoft Office 2016 за Mac вече е наличен


Най-сетне, след почти 5-годишно чакане, има нова версия на Office пакета за Apple компютрите. Microsoft Office 2016 за Mac вече е наличен за потребителите с Office 365 абонамент.

Новите версии на Word, Excel, PowerPoint, Outlook и OneNote са създадени специално за Mac потребителите. От Microsoft твърдят, че приложенията работят отлично с машините на Apple, като комбинират познатия Office интерфейс с някои от функционалностите на Mac-овете, като Multi-Touch жестовете и изгледа на цял екран.

Office за Mac работи в cloud-a и с него ще можете да започнете да работите по даден файл от едно устройство и да продължите на друго. Освен това, има опция да работите съвместно с вашите колеги по дадена презентация, отчет или нещо друго. Съвместимостта с РС-та, таблети и телефони е налице. Потребителите, които нямат Office 365 абонамент или не са студенти, ще могат да си закупят Microsoft Office 2016 за Mac от септември.

Word за Mac

Office-2016-for-Mac-is-here-1-1024x596Освен леки цветови промени, новият Word за Mac има Design раздел, който да ви бъде на помощ при оформлението и избора на шрифтове и цветове във вашия файл. Има и повече опции за работа в екип с колегите.

Excel за Mac

Office-2016-for-Mac-is-here-2-1024x596Новият Excel дава предложения каква графика би била най-удачна за данните, които искате да обобщите. Освен това, има подобрени Pivot таблици, които са удобни при филтриране на голям обем от данни. Подобреният formula builder и познатите кратки команди ще ви спестят време при работата с приложението.

PowerPoint за Mac

Office-2016-for-Mac-is-here-3-1024x596Новият PowerPoint улеснява презентатора, който може да вижда някои свои бележки на екрана на компютъра, докато публиката гледа настоящия слайд. Добавени са нови анимации и преходи между слайдовете.

Outlook за Mac

Office-2016-for-Mac-is-here-4-1024x600Макар и повечето Mac потребители да залагат на Mail за водене на всекидневната си кореспонденция, Outlook за Mac също получава ъпдейт.

OneNote за Mac

Office-2016-for-Mac-is-here-5OneNote е най-новият член на Office за Mac. Приложението за водене на бележки и скициране на идеи има някои възможности, които все още не са налични в Apple-ския Notes, но от OS X 10.11 El Capitan ще бъдат. Разпознаване на ръчно написан текст, добавяне на файлове, изображения и таблици са сред функциите на OneNote.

При разработването на Office за Mac, Microsoft са взели под внимание мнението на Mac потребителите, участвали в бета програмата. От компанията твърдят, че са получили над 100 000 отзива за новите си продукти. Дали броят е толкова голям, защото е имало много неща за изпипване, или пък потребителите са били очаровани от новия Office, предстои да разберем. Едно от нещата, които се надяваме, че ще бъде включено, е Spell Check на български език.

Вече сме си пуснали Microsoft Office 2016 за Mac да се сваля. Очаквайте в скоро време и нашите първи отзиви за него – в imagazin.bg.

Източник: Office Blogs

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.