imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Microsoft разработва конкурентен на новия iPad Surface таблет


По време на Let’s Take a Field Trip събитието, Apple представи своето шесто поколение iPad, както и иновативните Classroom и Schoolwork приложения, а ние ще разгледаме една интересна прогноза на Bloomberg, според която Microsoft вече разработва своя конкурентен Surface таблет на шестото поколение iPad.

Макар и да не сме сигурни в достоверността на предположението, очакваният по-бюджетен Surface вероятно ще се отличава с цена от около 400 долара за САЩ, спрямо 329 долара на шестото поколение iPad. Екранът ще бъде с диагонал от 10 инча, спрямо 9.7 инчовия на новия таблет на Apple, но има и още нещо. Разработката ще може да се похвали с USB-C порт и заоблени ъгли, подобни на iPad, вместо стандартните прави за Surface. Според Bloomberg, задвижваното от Windows 10 Pro устройство ще бъде по-леко от всеки друг таблет на Microsoft, като за целта ще бъде жертвана издръжливостта на вградената батерия.

Припомняме ви, че най-новите таблети на Apple пристигнаха и у нас. Може да закупите своето шесто поколение iPad както онлайн, така и в нашите магазини. Цените започват от 725 лв с ДДС за Wi-Fi модела с 32 GB памет. Можете да избирате между сребърен, астро-сив и златен цвят, различните варианти са с капацитет от 32 GB и 128 GB (Wi Fi и Wi Fi + Cellular), но нека отново разгледаме  характеристиките на последния таблет на Apple, сравнени с тези на останалите модели на компанията.

Ако поставите шестото поколение до петото, вероятно няма да откриете никаква разлика между двете устройства. Техните външни размери са идентични, както и дебелината им, която е с почти милиметър и половина по-голяма, спрямо iPad Pro и Air. Технологията, с която се отличават вградените дисплеи обаче е различна. Екраните както на шестото, така и на петото поколение не разполагат с характерните ProMotion, Truetone, Laminated и WideColor характеристики за iPad Pro, но точно тук се крие и основната разлика между стария и новия вариант на 9.7 инчовия таблет.

Шестото поколение iPad може да се похвали с изцяло ново чувствително на допир покритие на екрана, което реагира на Apple Pencil по съвсем стандартен начин. Промяната придава доста по-професионален характер на iPad-а, спрямо петото поколение, но това не е единствената разлика между двете разработки. Новият таблет на компанията разполага с вграден процесорен чип A10 Fusion, характерен за iPhone 7 и 7 Plus, спрямо не толкова мощния процесор A9, с който се отличава петото поколение.

Както предното, така и последното 9.7 инчово устройство разполага с точно 2 GB оперативна памет, 8 мегапикселова основна камера, 1.2 мегапикселова предна и два говорителя, но не трябва да игнорираме и второто основно предимство на новия iPad – неговата цена, която е по-ниска спрямо предното поколение.

Източник: MacRumors

iPad Pro 99 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.