imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Много снимки в един прозорец на Preview през macOS


Сериозните възможности, с които се отличава настолната операционна система на Apple, дори не само с тази версия, с която се запознахме през септември или High Sierra, са в състояние да спечелят всеки потребител, който се докосне до тях. Всяко от заложените приложения функционира изключително бързо и без абсолютно никакво прекъсване или пък блокиране, но винаги може да направите и някоя друга настройка, благодарение на която вашият Mac да спести още по-голяма част от времето, с което разполагате.

За да разгледате някоя снимка, изображение или PDF файл през macOS се налага да кликнете върху съответната икона и веднага ще се запознаете с желаното съдържание през Preview, стига да не сте решили да инсталирате друга разработка за целта. Всичко става изключително лесно, но при положение, че сте отворили папка с доста файлове и търсите избран от тях или пък желаете да прегледате всички варианти, заложеното приложение отново може да ви окаже съдействие, след като направите една съвсем малка настройка.

За да заредите повече от един файл в Preview, преди всичко ще се наложи да отворите приложението. Спуснете меню Preview, след това докоснете върху Preferences и преминете към раздел Images. Остава да маркирате първата от изброените възможности или Open all files in one window и сте готови. Затворете приложението, маркирайте колкото изображения или друг вид поддържани файлове желаете и кликнете върху който и да е от тях по стандартен начин, като за целта не е нужно да задържате никакъв допълнителен бутон.

Пред вас ще се отвори заложеното приложение, а от неговата лява страна ще се визуализира колонка, в която са показани всички предварително избрани файлове. Просто кликнете върху този от тях, който желаете да прегледате и от дясната страна на екрана ще се появи неговото съдържание, което малко ни напомня за подредбата на заложеното приложение Photos, за което може да разберете повече, след като посетите тази връзка.

Xr order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.