imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Morse Code Generator: забавно и полезно приложение за iOS


Остават два дни до седмичното промоционално предложение на App Store, но няма никаква причина да чакаме чак до петък за да ви запознаем с един вариант, които бе представен преди около месец и се отличава не само със своята регулярна безплатна цена, но и с една доста интересна концепция. Полезното приложение на Lim Peng hoe или Morse Code Messege Generator Reader & Translator може да се похвали с досадно дълго заглавие, но това не трябва да ни отблъсква.

Предложението генерира произволно въведен текст в морзов код, като тук идва и най-интересната част. Вашето скрито послание може да стигне до ответната страна не само чрез възпроизвеждане на звуков сигнал, но и със светлинен. За целта ще бъде използвана основната камера на устройството или по-точно нейната светкавица. Въпреки че всеки потребител може да се позабавлява с някой приятел, ние ви припомняме, че приложението може да превърне вашия iPhone и в един доста полезен аксесоар.

01-morse-code-ios

За да инсталирате Morse Code Messege Generator Reader & Translator, трябва да разполагате с iOS поне версия 9.3 и около 10 и не повече от 20 мегабайта свободна памет. Размерът на приложението зависи изцяло от версията на операционна система, докато за вас остава да потърсите заглавието в App Store или да посетите тази връзка. Стартирайте инсталацията и след малко ще може да се потопите в света на морзовата азбука.

02-morse-code-ios

При положение, че искате да разкодирате някое получено съобщение, това също няма да ви затрудни кой знае колко. Приложението може да работи в един изцяло независим режим, без никаква връзка с интернет, а вие имате право на достъп до преведен вариант на морзовата азбука, за съжаление само към английски език.

Източник: iTunes

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.