imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Вижте колко може да струва най-мощният iMac Pro


Почитателите на Apple, или поне тази част от тях, която не може да мине без сериозна настолна машина, се наложи да изчакат четири години, но явно чакането си е струвало. Този период от време остана в миналото, а ние ще направим преглед на параметрите на новото поколение iMac Pro, което се очаква да види бял свят към края на годината. По всичко изглежда, че това е най-мощната настолна машина, която някога е произвеждана от Apple, като зад твърдението определено застават завидните технически характеристики на предложението.

Apple представи впечатляващия iMac Pro по време на WWDC и то в самото начало на технологичното мероприятие. Той се отличава със страхотен 27 инчов 5K екран и корпус в цвят Space Gray. Стандартното предложение може да ви предложи осем ядрен процесор Intel Xeon, 32 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 8 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет от 1 TB.

01_The_new_iMac_Pro

По всичко изглежда, че характеристиките на iMac Pro са доста сериозни, но ако това не ви стига – компанията има един вариант и за вас. Мощното изпълнение на настолната машина разполага с 18 ядрен процес Intel Xeon, 128 GB оперативна памет, графична карта AMD Pro Vega с 16 GB видео памет и основна SSD памет с капацитет на 4 TB. Този хардуер определено може да впечатли всеки, но нека помислим каква може да бъде цената на предложението.

02_The_new_iMac_Pro

Не разполагаме с точна цена на стандартното изпълнение, но вероятно тя ще бъде някъде около 5 000 долара, докато най-наточената версия няма да може да се вмести по никакъв начин в тази категория. Мощната машина все още не може да се похвали с определена цена от Apple, но все пак може да направим една малка сметка, като към базовата добавим около 4000 долара за мощния процесор, 2700 долара за допълнителната оперативна памет (128 GB RAM) и около 2000 долара за допълнителната видео памет.

03_The_new_iMac_Pro

Към горната сметка прибавяме около 3600 долара, които са достатъчни за мощната SSD памет от 4 TB и възможност за трансфер на данни от 3 GB в секунда и стигаме до една изключително висока пазарна цена (17 300 долара). Цената е впечатляваща и е достойна за тази класация, но трябва да отбележим, че това е един компютър от най-висок клас, а такива характеристики определено не са необходими на който и е да стандартен потребител. Мощното изпълнение на iMac Pro ще свърши страхотна работа примерно за създаване или обработване на филми, видеа или пък визуални ефекти.

Все пак, Apple представи нови iMac компютри и за редовите потребители, а повече за всички продукти от WWDC 2017 може да разберете, като посетите тази връзка.

Източник: ZDNet

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.