imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Как да избегнем нежеланите съобщения в Messages за iOS


За да скриете от ответната страна дали изпратеното от него съобщение е прочетено през Messages, трябва да изпълните следните стъпки. Отворете съответния разговор и погледнете към горната дясна част на екрана. Докоснете върху кръглата икона, след това изключите Send Read Receipts и сте готови. Вече ответната страна няма да получава никаква информация за вашите действия, а ние ще ви покажем какво трябва да направите, за да забраните на вашето устройство да получава каквото и да е съдържание от избран подател.

Ако и вие използвате някоя от многото социални мрежи или приложения за връзка с вашите приятели, като Viber или Messenger, вероятно знаете, че досадните СПАМ съобщения биха могли да стигнат до вас и през тези разработки, дори нещо повече. Допускаме, че получавате подобни реклами и под формата на SMS или пък по-малко вероятно под формата на iMessage през заложеното приложение Messages, което не трябва да ви притеснява. Всеки от вас може да забрани на своето устройство да приема каквото и да е съдържание от избран подател, а ние ще ви покажем какви стъпки трябва да предприемете за целта.

Преди всичко, отворете приложението Messages, след това преминете към нежеланото рекламно съобщение и погледнете към горната дясна част на екрана. Остава само да отворите допълнителните възможности, като докоснете върху малката кръгла икона и да извършите желаната настройка. Докоснете върху съответния телефонен номер, след това върху Block this Caller и сте готови, но има и една особеност. С това ваше действие, ще забраните не само получаването на текстови съобщения от избрания номер, но и всякакъв вид входящи обаждания, което може да се превърне в неудобство.

Значителна част от всички рекламни съобщения стига до вашето устройство през кратък номер, който реално погледнато може да се използва от повече от един подател. Трябва да прецените внимателно дали до го блокирате. Разполагате с възможност да се възползвате от полезната настройка неограничен брой пъти, а за да премахнете номер от измежду всички блокирани, отворете системните настройки, след това изберете Messages и докоснете върху Blocked.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.