imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Най-добрите AR приложения за 2017 година


Преди малко повече от половин година Apple запозна разработчиците на приложения със страхотната ARKit връзка, чрез която всеки от тях може да кодира вариант с елементи на добавена реалност по съвсем достъпен начин. За да се възползвате от иновативната промяна се налага не само да разполагате със съвместимо iOS устройство, но и с последната версия на операционната система, а ние ще разгледаме най-добрите приложения от категорията.

Не трябва да забравяме, че преди появата на iOS 11, повечето анализатори прогнозираха, че системата може да се превърне в най-голямата платформа за приложения с елементи на добавена реалност, като това твърдение изглежда съвсем правдоподобно. Все пак от септември до днес качените в App Store приложения от категорията стават все повече, но нека видим и тази част от тях, която определено трябва да изпробвате.

Night Sky

Макар и безплатна за сваляне, разработката предлага няколко покупки през приложението. Може да се възползвате от страхотната Grand Orrery възможност без да заплащате никаква сума за целта. В рамките на един месец ще можете да видите звездите точно над вас, но в затворено помещение и то без никакво значение от това какъв тип е то. За да свалите Night Sky, просто посетете тази връзка.

AMON

AMON представлява просто един триизмерен пъзел, но всичко изглежда доста нестандартно или поне на пръв поглед. По време на играта ще получите гласови инструкции, които ще ви покажат точно къде трябва да отиде всеки един от разпръснатите елементи. Графиката е повече от страхотна, а за да се възползвате от поредната AR разработка ще се наложи да заплатите сумата от 6.49 лв.

INKHUNTER

Ако някога сте се питали точно по какъв начин може да изглежда някоя татуировка върху тялото ви, вероятно това приложение е точно за вас. Всеки потребител може да създаде свой собствен проект и да го постави върху кожата си като AR елемент и не само. Разполагате с възможност да запазите предложението под формата на снимка по съвсем лесен начин. За да свалите безплатното приложение, посетете тази връзка.

INSIGHT HEART

При положение, че проявявате интерес към тайните на човешкото тяло, това приложение ще ви допадне със сигурност. Може да видите точно по какъв начин функционира човешкото сърце. Цената на разпаботката е 4.49 лв., а създателите на INSIGHT HEART споделят, че това е първото приложение от категорията в App Store, което се основава изцяло на медицинската наука.

IKEA Place

Просто насочвате основната камера на вашия iPhone или iPad към част от помещението, но преди това трябва да маркирате тази мебел от каталога на IKEA, която искате да видите дали ще си отива с вашия интериор. Това е всичко, през екрана на устройството ще видите предложението и то в един съвсем реален мащаб. Може да го преместите или пък да го разгледате под различен ъгъл, както и да обзаведете и цялата стая, но имаме и една не толкова приятна новина. IKEA Place все още не може да бъде свален от App Store в рамките на нашата държава, което вероятно скоро ще се промени.

За да се запознаете с класацията на App Store за най-добри игри и приложения за 2017 година посетете тази връзка, а за да разберете повече за страхотните възможности на иновативната ARKit връзка, натиснете тук.

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.