imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Слухове загатват наличието на вградена камера в “Siri Speaker”


Само преди няколко дни ви запознахме със страхотните планове за развитие на Siri, които може да си припомните тук. Функционалността на асистента ще бъде разширена благодарение на SDK, чрез който външни разработчици ще могат да интегрират своите приложения със Siri, а паралелно с това Apple разработва и “Siri Speaker” устройство, подобно на Amazon Echo и Google Home.

SDK за Siri вероятно ще бъде обявен по време на световната конференция на разработчиците WWDC 2016, докато така нареченото устройство “Siri Speaker” все още е в процес на разработка и вероятно няма да се срещнем с него преди началото на идната година.

Слуховете около предстоящото устройство стават все повече, а ние ще акцентираме върху един по-достоверен, който ни разкрива възможността “Siri Speaker” да разполага с вградена камера, която ще го отличи значително и постави на челно място сред своите конкуренти, Amazon Echo и Google Home.

screen-shot-2016-04-28-at-9-34-33-am1

Вграждането на камера в самостоятелното устройство ще разшири неговата функционалност, като “Siri Speaker” ще има страхотната възможност да разпознае лицето, което се намира в стаята, а по предварителна настройка да изпълни зададени команди, като, например, да стартира любим музикален плейлист, промени осветлението и други.

Въпреки, че в доклада не се споменава, вграденото видео би могло да се използва и като защитна камера за наблюдение на вашето жилище, за което към днешна дата съществуват единствено слухове, а ние сме сигурни, че ако те се потвърдят, Apple ще предприеме необходимата политика за защита на личните данни на своите потребители.

Въпреки, че проектът беше разкрит едва преди седмица, слуховете и докладите, свързани с него, са многобройни. Съществуват предположения, че устройството ще бъде пуснато на пазара последното тримесечие на настоящата година, но те, разбира се, не са потвърдени, а ние отбелязваме като по-достоверна дата началото на 2017 година, а до тогава ще ви информираме за всяка любопитна новост, свързана с проекта “Siri Speaker”.

Източник: 9to5mac

iPhone X vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.