imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Направете страхотно видео и през по-старо поколение iPhone


Ако вече разполагате с iPhone 8, 8 Plus, X, XR или пък с флагшип моделите Xs и Xs Max, пред вас няма никаква пречка да направите някое 4K видео и то при 60 кадъра в секунда. Дори и вашият смартфон да не е от последните поколения, това не трябва да ви притеснява по никакъв начин. Отново може да заснемете страхотно видео, стига да се съобразите с няколко основни настройки, осветлението, което ви заобикаля, елементите, които желаете да заснемете, и разбира се, да стабилизирате устройството.

Съществуват доста допълнителни стативи, обективи и дори професионални приложения за iOS, които ще ви помогнат да заснемете отлично видео, но нека да ги оставим настрана. Все пак не винаги може да разчитате на тях и да се подготвите предварително. Преди всичко, няма да бъде никак зле да отворите системните настройки на вашия iPhone, да докоснете върху раздел Camera, след това върху Record Video и да поставите отметка пред качеството, с което желаете да се отличава вашето видео.

При iPhone 6S или по-ново поколение, пред вас ще се разкрие възможност да направите 4K запис при 30 кадъра в секунда. При iPhone 6, просто сложете отметка пред 1080p HD на 30 или 60 кадъра в секунда и сте готови с малката настройка. Вече може да бъдете сигурни, че качеството, с което вашето ново видео ще бъде заснето е доста високо, но има и една малка особеност. Примерно, при 1080p HD и 60 кадъра в секунда, една минута запис ще заеме 175 мегабайта от вашата памет, което ни навежда само на една мисъл. Ще се наложи да предвидите достатъчно пространство за вашия проект.

Отворете приложението Camera, след това плъзнете към раздел Video и насочете обектива към тази част от заобикалящата ви обстановка, която желаете да заснемете. Хубаво е да не снимате директно срещу източник на светлина, както и да се опитате да не предприемате никакви резки движения, но има и още една особеност. Ако вече сте насочили обектива към елементите, които желаете да заснемете, не ви остава нищо друго, освен да заключите автоматичното експониране и фокус, като задържите с пръст върху тази част от екрана, на която желаете да дадете приоритет.

Ако вече сте изпълнили горната стъпка, просто коригирайте яркостта, като използвате малката скала, която ще се появи от дясната страна на заключените AE/AF и сте готови. Остава само да заснемете вашето ново видео и да проверете какви резултати сте постигнали, а за да разберете повече за камерата, с която може да се похвали последното iPhone Xs поколение, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.