imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Нашите любими промени и нови възможности в iOS 12


Ако все още не сте инсталирали iOS 12, имаме една добра новина. Системата може да се похвали с доста по-оптимизиран начин на работа спрямо своя предшественик, което оказва отражение предимно върху по-старите iPhone и iPad поколения и не само. Официалната версия на новата система вече е достъпна за всеки потребител. За да разберете как да я инсталирате по правилен начин, посетете тази връзка, а ние ще ви запознаем с нашите любими промени и нови възможности в нея.

Вероятно все още използвате iOS 11, но ако причината за това е защото не знаете дали новата версия е съвместима и с вашия iPhone или iPad, няма от какво да се притеснявате. iOS 12 може да работи с всички устройства, които покрива и предишната версия, но нека видим и тази част от промените, която вероятно ще се хареса и на вас.

Siri Shortcuts

Вече всеки от вас ще може да повика своя собствена последователност от команди и чрез Siri. За целта, отворете Shortcuts, докоснете върху Create Shortcut и започнете като добавите първото действие или пък константа, след като я изберете от всички налични, разположени в долната част на екрана. Винаги може да проверите какъв е крайният резултат, като докоснете върху иконата за пускане, разположена в горната средна част на екрана.

Measure

Достатъчно е само да инсталирате iOS 12 и приложението ще се появи автоматично. Благодарение на Measure всеки от вас може да провери точно с какви размери се отличава избран предмет или пък помещението, в което се намира. Следвайте инструкциите на екрана. Преместете камерата към тази точка, от която желаете да започне измерването. Върху екрана на устройството ще се появи бяла точка, оградена с пунктиран кръг, нещо като мерник, а вие трябва да докоснете върху кръглия плюс, за да фиксирате началната точка.

CarPlay

Страхотната CarPlay връзка, чрез която всеки от вас може да използва част от функциите на своя iPhone през съвместимата си автомобилна инфотеймънт система може да се похвали с една, но за сметка на това доста съществена промяна. През разработката вече можете да стартирате и приложения, разработени от трети страни, измежду които попада и любимото ни приложение Waze.

Производителност

Заедно с по-високата скорост на работа, през iOS 12 ще ви направи силно впечатление и по-бързото зареждане на приложения. Примерно, ако разполагате с iPhone 6, всяко от вашите приложения ще се стартира с около 30% по-бързо, а при положение, че искате да отворите Camera през режим на заключен екран, тя ще се появи с 50% по-бързо спрямо предишната версия на мобилната операционна система.

Групирани известия

За да се възползвате от новите групирани известия, не трябва да предприемате никакви специални настройки. Достатъчно е само да инсталирате iOS 12 и всички известия в режим на заключен екран ще се групират по автоматичен и тематичен начин – съобразно приложението, от което идват. За да ги прегледате, просто трябва да докоснете върху първото от тях, а за да ги премахнете съвкупно – да изберете стандартната икона за целта, разположена в горния десен ъгъл.

Автоматичното групиране функционира по доста интелигентен начин. Ако получите няколко iMessage съобщения от един подател, те ще попаднат в една група. При положение, че подателите са различни, ще бъдат разделени на няколко групи, но не трябва да забравяте, че винаги може да изключите полезната функция по индивидуален начин, съобразно желано приложение. За целта отворете Settings, Notifications, след това избраното приложение и докоснете върху Notification Grouping. Изберете Automatic, Off или By App и сте готови, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.