imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Неочакван концептуален вариант на iPhone Xc


При всички положения, концептуалните изображения на iPhone SE с разпънат екран във всеки край изглеждат доста привлекателно. Разработката може да достигне до диагонал на екрана от 4.7 инча или с 0.7 инча повече спрямо актуалното поколение SE, но дизайнерите от iDrop News този път са ни подготвили едно съвсем различно и неочаквано предложение.

Концептуалното поколение Xc напомня доста сериозно на iPhone 5c, но не само съобразно своята задна страна на корпуса. Привидно, смартфонът на Apple от най-висок клас и прогнозираното устройство не се различават по никакъв начин. iPhone X разполага с тънка стоманена странична рамка и стъклен заден панел, докато концептуалните изображения ни разкриват корпус, вероятно от пластмасова сплав, но нещата ще се променят значително, след като разгледаме приложеното описание от iDrop News.

Създателите на концептуалното предложение залагат на една основна идея в своя проект – просто значително по-достъпен вариант на iPhone X за масовите потребители, който ще може да се похвали отново с разпънат във всеки край екран, вградена TrueDepth камера в неговата горна част, но и с една малко по-различна технология. Матрицата на екрана ще бъде добре познатата Retina LCD вместо OLED, с което компанията определено ще може да редуцира производствените разходи.

Корпусът на предложението не изглежда толкова елегантен, колкото този на десетото поколение, но пък от друга страна отново предоставя възможност за поставянето на модул за безжично зареждане на вградената батерия, а освен това би бил значително по-здрав. В доклада на iDrop News не се споменава за промяна в останалите технически характеристики, като процесор, основна памет, оперативна памет и видео ускорител, но за сметка на това, източникът споделя, че подобно предложение може да достигне до доста по-ниската пазарна цена между 450 и 550 долара (реално това изглежда доста съмнително, но нищо не пречи да помечтаем малко).

Нямаме никаква представа дали прогнозираното поколение ще срещне бял сват, но едно е сигурно. Устройството изглежда доста прилично, а с неговата поява Apple ще зарадва една никак не малка част от своите потребители.

Източник: 9to5mac

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.