imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Неочакван проблем с емотиконите за iOS и macOS


Новите емотикони, част от стандарт Unicode 11 вече се появиха, но за да се възползвате от тях и през вашето iOS устройство или Mac ще се наложи да изчакате още няколко месеца, което е съвсем разбираемо. Дизайнерите от Apple работят доста усилено, за да персонализират новите предложения по характерен начин, а заедно с това, преди броени часове от компанията оповестиха едно важно уточнение.

Според последните изисквания на Apple, разработчиците на приложения за iOS и macOS нямат право да използват персонализираните емотикони извън рамките на операционните системи на компанията и не само. Предложенията могат да се използват единствено при въвеждане на текстово съдържание от страна на съответния потребител, което изключва тяхното визуализиране във всякакъв вид известия, системни съобщения, бутони или други части от приложението.

Към днешна дата, всеки разработчик на приложения за iOS и macOS, който не е взел под внимание изискването на Apple вече е получил предупреждение да коригира своя проект или проекти, като в противен случай неговите разработки ще бъдат свалени от App Store. Освен това, нарушителите няма да разполагат с право да качат повторно приложенията си, дори и вече да са се съобразили с изискванията на компанията, което реално погледнато не трябва да ни притеснява по никакъв начин.

Едно от приложенията, което попадна сред предупредените е популярната социална платформа WhatsApp, която вече е извършила всички необходими промени, а това не ни изненадва по никакъв начин. Никой разработчик не би жертвал своите iOS потребители, особено когато става на въпрос за едно основателно и определено не толкова трудно за изпълнение изискване. Най-вероятно всички предупредени разработчици ще се съобразят с изискванията на Apple, а ние ще продължим да използваме техните приложения, както винаги.

Източник: Emojipedia

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.