Screen-Shot-2014-01-28-at-14.54.52-940x651

Nintendo ще пусне 5 игри за iOS през следващите 2 години

#Новини
2015. 05. 13.

Както вече ви съобщихме, Nintendo смята да навлезе на пазара на мобилните игри. При обявяването на финансовите резултати на японската компания за последното тримесечие нейният президент оповести бъдещите планове в тази насока.

Сатору Ивата съобщи, че първата игра, пригодена за мобилни устройства, която Nintendo ще пусне на пазара, ще излезе до края на тази година, а до 2017 ще бъдат пуснати още четири игри. Японската компания възнамерява да заложи на качеството, а не на количеството в своя подход към мобилните игри.

Целим да направим всяко заглавие хит. Тъй като искаме всяка от нашите игри да бъде актуална и доста време след излизането й на пазара, пет игри не са никак малко. Така ще демонстрираме нашите сериозни намерения в областта на смарт устройствата.

– обяви Ивата.

12179-5803-5360-635-wii-u-nsmbu-l-lТой добави, че от Nintendo смятат да развиват паралелно своите конзоли и игрите за тях с мобилните си игри. В това начинание японската компания ще бъде подпомагана от екипа на техните партньори от DeNa, с които беше постигнато споразувение за съвместно сътрудничество през март.

Обявявайки, че ще разработят само малък брой заглавия за смарт устройства, Nintendo успокои някои от своите фенове, които предполагаха, че компанията няма да вложи всичките си ресурси в мобилните игри, а може да пусне елементарни пъзел игри или такива, в които герои като Марио или Зелда да се появяват само с имиджова цел.

Източник: AppleInsider

Добави коментар