imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Нов безплатен пробен период на приложения в App Store


Ако искате да разгледате приложение или игра, която желаете да закупите, но все още не сте изпробвали, винаги може да потърсите разработката в App Store и да се запознаете с официалното описание към нея. Често то е доста полезно, но вероятно отзивите на останалите потребители са по-важни. С третата актуализация на iOS 11 се появиха и различни варианти за тяхното сортиране, а ние имаме една добра новина. Скоро всеки от вас ще може да се възползва и от безплатен пробен период, преди да закупи съответната разработка.

За да сортирате отзивите на търсено приложение, трябва да изпълните няколко доста лесни стъпки. Отворете App Store, потърсете точно тази разработка, към която проявявате интерес, преминете към раздел Ratings & Reviews, докоснете върху See All, променете подредбата, като изберете вариант от малкото падащо меню със съдържание Sort by Most Helpful и сте готови, но нека разгледаме и промените в условията на App Store, с които Apple запозна разработчиците още със стартирането на WWDC 2018 в понеделник.

На първо място, компанията представи новите си изисквания за начина на обработване и защита на личните данни на потребителите, но има и още нещо. Ако използвате някое приложение с направен абонамент през друга платформа, вече ще може да достъпите до него и през вашето, примерно iOS приложение, а на последно място ще разгледаме така наречените Trial версии на качените в App Store приложения и игри.

Реално погледнато, вариантите да изпробвате някоя разработка безплатно за определен период от време, преди да извършите плащане не са нищо ново, дори и за App Store, но има и една малка особеност. Към днешна дата, това можеше да се случи единствено с част от тези приложения, които изискват платен абонамент за тяхното ползване, което скоро ще се промени. Според новите условия на Apple, всеки разработчик ще може да качи своя проект с безплатен 14 дневен пробен период, след което ще трябва да извършите плащане, за да продължите да го използвате.

Повече за промените, през които премина App Store в рамките на последните няколко месеца може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: 9to5mac

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.