imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Нов изследователски AI екип ще трябва да усъвършенства Siri


Една от малкото области, в които Apple се движи наравно или дори малко изостава спрямо своята конкуренция, определено обхваща развитието на изкуствения интелект, с който разполага и интелигентния асистент Siri. Разбира се, компанията не би позволила да остане на втора позиция и вероятно съвсем скоро ще се запознаем с един изключително развит вариант на интелигентното приложение.

Бихме могли да допуснем вероятността, че от Apple все още нямат пълна готовност да представят потенциала на изкуствения интелект, който разработват. Това любопитно предположение определено се подкрепя и от днешната новина, гласяща, че Apple назначава експерт, който трябва да ръководи изцяло нов, AI изследователски екип.

Screen Shot 2016-10-18 at 1.02.15 PM

Експерът, който ще заеме позицията, разбира се, не пропусна да се похвали в своя Twitter акаунт, от където и разбрахме за любопитната промяна. Професор Russ Salakhutdinov преподава в Carnegie Mellon University, а вече към своите текущи ангажименти, съвсем спокойно може да прибави и необходимостта да събере изследователски AI екип, който да ръководи.

Сигурни сме, че новосъздадената позиция ще допринесе значително за развитието на изкуствения интелект, благодарение на което съвсем скоро ще се запознаем с неговите развити възможности, които вероятно отново ще бъдат скрити зад приложението Siri.

20140914_iOS9-illos_0056Припомняме ви, че новата мобилна операционна система iOS 10, предлага един обновен и доста по-развит вариант на интелигентното приложение Siri, което вече разполага с възможност да управлява нефабрично заложени приложения, както можете да разберете, ако натиснете тук.

Страхотният интелигентен асистент може да се похвали и с още една промяна. Новата компютърна операционна система macOS Sierra, разполага с настолен вариант на мобилното приложение Siri, а с всички страхотни възможности, които може да ви предложи то, ще се запознаете, като посетите следната връзка.

Повече за iOS 10, може да разберете, като натиснете тук, а за macOS Sierra, като посетите следната връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone SE buy back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.