imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Изцяло нов концептуален вариант на очакваните AR очила на Apple


Интелигентната тонколона на Apple се появи преди броени дни, което не означава, че в близките няколко седмици няма да се запознаем с още нови продукти на компанията. Според повечето източници, през март ще видим изцяло новата AirPower поставка за безжично зареждане, последвана от обновен iPad, MacBook Pro и AirPods, но нека хвърлим един поглед в бъдещето. Вероятно прогнозираните AR очила ще се появят около 2020 година, а дизайнерите от iDrop News са ни приготвили един доста интересен концептуален вариант на очакваната разработка.

В рамките на последните 12 месеца разгледахме доста предположения, свързани с появата на иновативните очила за добавена реалност. Благодарение на този аксесоар, ще можем да видим виртуален елемент или съвкупност от такива, поставени в реалната среда, която ни заобикаля. Приложението на очакваната технология е изключително широко, но нека се върнем към края на миналата година и мнението на Тим Кук относно подобен аксесоар, което той сподели пред журналист от The Independent:

Мога да ви кажа, че към днешна дата технологията, чрез която може да се запознаем с качествени AR очила в компактен вариант не съществува. Все пак е необходим екран от изцяло ново поколение и поставянето на доста компоненти около него в непознати размери, което определено не е малко предизвикателство.

Въпреки не толкова оптимистичната позиция на изпълнителния директор на компанията, не трябва да отхвърляме възможността в даден момент Apple да ни изненада с иновативния аксесоар. С изявлението си, Тим Кук не само разкрива, че разработват AR очила, но и ни кара да мислим, че Apple за пореден път ще се справи със сложната технологична задача, макар и да не става ясно точно колко време ще бъде необходимо за целта.

Ние искаме да бъдем най-добрите, да предложим на нашите потребители един аксесоар, който ще работи по изцяло нов и изключително прецизен начин. Към днешна дата, продуктите от категорията, които се предлагат на пазара, не могат да ни впечатлят кой знае колко, което вероятно се отнася и за вас в качеството ви на потребители.

Според повечето източници, иновативните очила на Apple ще разполагат със свой собствен дисплей, специално разработен за целта процесор и дори индивидуална операционна система или rOS. Вероятно името на предложението идва от съкращението “reality operating system”, а в съвсем компактните размери на очилата за добавена реалност ще намерят своето място и доста сензори, които ще разполагат с възможност да предоставят данни на разработката за всяко движение, което предприеме съответният потребител.

За да разгледате всичко, което знаем за очакваните в близките няколко години иновативни AR очила на Apple, просто посетете тази връзка.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs pre-order article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.