imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Как да ограничите неприятните спам покани през iOS


През изминалите няколко седмици значителна част от потребителите на удобната iCloud услуга са получили по-голям брой нежелани съобщения и покани, като по-голямата част от тях е пристигнала по стандартен начин, през мейл клиента. В това няма нищо необичайно, но до тази статистика ще прибавим и един нов вид спам, който може да пристигне до вас под формата на Calendar или Photo Sharing покана.

Неудобството все още не е широко разпространено, но въпреки това съществува вероятност и вие да получите нежелана покана за избрано събитие, която ще откриете във фабрично заложеното приложение Calendar, или пък искане за споделяне на изображение или снимка. Това не трябва да ви притеснява, просто откажете поканата или съответното искане и преминете към следващата стъпка.

Преди всичко трябва да знаете, че след като откажете избрана спам покана, източникът ще получи известие за действието, с което вече ще бъде абсолютно сигурен, че вашият iCloud акаунт е активен. Това определено няма да представлява никаква заплаха за сигурността на вашите данни, но вероятно ще започнете да получавате още повече нежелани покани.

Screen Shot 2016-11-10 at 9.09.24 AM

При положение, че желаете да ограничите всяко нежелано искане за споделяне на снимка, ще трябва да ви разочароваме. Все още не съществува разработен метод, благодарение на който да се справите с подобно неудобство, но за сметка на това може да отправите поглед към фабрично заложеното приложение Calendar.

Стартирайте вашето iOS приложение по стандартен начин, докоснете върху разположения в долната част на екрана надпис Calendars, преминете през Edit и се възползвайте от възможността да добавите нов календар, като докоснете върху Add Calendar. Изберете произволно име, което може да бъде Spam и запазете настройките по стандартен начин.

Вероятно вече сте изпълнили горното условие и остава да добавите всички нежелани покани в новосъздадения календар, а след това просто да го изтриете по стандартен начин. Това е всичко, а при положение, че отново получите спам покана, но от друг източник, повторете всяка една стъпка.

Източник: 9to5mac

iPhone 8 RED article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.