imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Промяна в името на операционната система на Mac


С излизането на пазара на Apple Watch и четвърто поколениe Apple TV, станахме свидетели и на съпътстващите ги нови операционни системи, като watchOS и tvOS. Начинът на изписване на имената има много общо с добре познатата на всички мобилна операционна система iOS, използвана от iPhone и iPad.

Тенденцията към това уеднаквяване на имената ни кара да предположим, че новата операционна система за Mac също ще бъде преименувана на macOS. Служители на Apple загатват, че това е един от основните кандидати за ново име, но дори и да бъде избрано, няма да разберем за това събитие, преди да настъпи Worldwide Developers Conference през 2016 година.

Преди по-малко от 48 часа, на официалната интернет страница на производителя, беше публикуван доклад на Apple, отнасящ се до опазването на околната страда. Точно под него, в раздел “Често задавани въпроси”, по повод обсъждане на консумираната енергия от устройства с iOS, watchOS и tvOS, беше споменато за първи път и наименованието macOS.

maclineup-800x377

Това наименование е открито и в скрит Library файл на OS X 10.11.4 в края на месец март, но FUFlightViewController_macOS.nib, е заложен в операционната система на Mac още от август 2015 година, един месец преди официалното стартиране на OS X El Capitan.

Ако компанията промени името от OS X на macOS, не е ясно дали ще продължи традиционното наименуване на всяка различна версия, водещо началото си с OS X Mavericks през 2013 година. Някои от вас обаче може би си спомнят, че преди появата на OS X, десктоп операционната система на Apple се казваше именно macOS. Предстои да разберем дали от Apple ще вдихнат нов живот на класиката macOS, която буди носталгия към 90-те в мнозина потребители.

snyjc464ytfva3jxlukcВ очакване сме Apple да представи новата версия на операционната система по време на “Световната конференция на разработчиците 2016”, която вероятно ще се състои между 13 и 17 юни. За момента знаем много малко за очакваната версия 10.12, но предположенията са, че тя ще донесе значителни обновления, като едно от тях може да бъде Siri.

Източник: macrumors

iPhone 8 vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.