imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Нова прогноза за второ поколение iPhone SE с разпънат екран


През последните няколко месеца разгледахме доста предположения относно появата на iPhone SE с разпънат екран във всеки край и вградена Face ID биометрична система. Зад страхотните концептуални варианти на Curved.de и Concept Creator застават и интересните прогнози на Economic Daily News и DigiTimes, но това вече не е толкова актуална новина. Според KGI Securities и Mac Otakara устройството няма да може да се похвали с толкова сериозни промени. Предоставените от Olixar изображения обаче говорят друго.

Ако разгледаме развитието на iPhone SE още от неговата поява през 2016-та година, няма да открием много промени. Реално погледнато, Apple актуализира своята разработка единствено през 2017-та година, като пусна варианти с повече памет (64GB и 128GB), което вероятно ще се повтори и тази година, макар и с една разлика. Според последния доклад на Mac Otakara, новият iPhone SE ще разполага с 40% по-бърз процесорен чип A10 Fusion, спрямо сегашния A9, но нека видим какво ще се случи с устройството и според интересната прогноза на производителя на мобилни аксесоари – Olixar.

Отново се връщаме към предположението за изцяло ново второ поколение SE с разпънат екран във всеки край, но с една основна разлика. Според Olixar, разположеният остров в горната част на екрана ще бъде почти двойно по-малък, спрямо този, с които може да се похвали иновативното десето поколение, което означава само едно. Вградената TrueDepth предна камера няма да намери своето място в очакваното устройство. Вероятно Apple ще заложи на вграден сензор за разпознаване на пръстов отпечатък в екрана на второто поколение iPhone SE.

За съжаление, в любопитния доклад на Olixar не се споменава с какви размери на екрана ще може да се похвали второто поколение SE, което не се отнася за тези на корпуса. Вероятно широката страна ще се равнява на около 55.82 мм, докато височината на разработката може да достигне до 121.04 мм, спрямо 58.6 на 123.8 мм при актуалното поколение SE. Според повечето източници, ако съществува подобен проект, той може да се появи на бял свят по време на Световната конференция на разработчиците WWDC 2018 в началото на юни, а ние нямаме търпение да разберем дали това ще се случи.

Източник: MacRumors

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.