imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Нова възможност за пропускане на реклами в Spotify


Музикалната услуга на Apple набира все по-голяма популярност и това не може да ни изненада по никакъв начин. Все пак удобството да имате достъп до над 45 милиона висококачествени музикални предложения на всяко Apple устройство, с което разполагате, не е за подценяване. Всеки от вас може да се възползва от предварително създадени плейлисти, както и да генерира свои по доста лесен начин, но нека видим и с каква промяна може да се похвали конкурентната услуга на Spotify.

Към началото на март тази година, Apple Music достигна до над 38 милиона потребители на платен абонамент, а към днешна дата те се равняват на над 40 милиона, разположени в 115 различни държави. От друга страна, през изминалото второ календарно тримесечие, Spotify увеличи потребителите си на платен абонамент от 75 милиона на завидните 83 от общо 170 милиона абоната, но има и още нещо. Разработчиците на конкурентната услуга подготвят една доста интересна промяна, която вероятно ще окаже положително отражение и върху броя на техните потребители.

Не трябва да забравяме, че услугата на Apple дебютира преди малко повече от две години и половина, докато Spotify упражнява дейност вече цели девет. Значителна част от потребителите, които използват Windows и Android устройства предпочитат да се възползват от конкурентната услуга, а ние имаме една добра новина. Скоро всеки ще може да пропусне неограничен брой реклами в рамките на Spotify и не само. Приложението ще филтрира всички останали материали, съобразно тази част от тях, върху която задържите вниманието си, но нека видим какво се случва с Apple Music в рамките на САЩ.

Според Digital Music News, към началото на юли и двете услуги разполагат с малко над 20 милиона потребители на платен абонамент в САЩ, като тези на Apple Music, макар и да не знаем точно с какъв процент, превъзхождат потребителите на Spotify. Разбира се, за успеха на музикалната услуга, допринася значително и появата на интелигентната HomePod тонколона, а ние ви припомняме, че студентите от Европа вече разполагат с възможност да се присъединят към Apple Music на преференциални условия.

До стандартния абонаментен план от 8.99 лв. на месец и този, чрез който може да споделите Apple Music с вашето семейство за 13.99 лв. на месец, вече се подрежда и една сравнително нова възможност или поне за европейските потребители. Студентските преференциални условия са достъпни в 82 държави по цял свят, включително и в нашата, а за да се възползвате от тях, трябва да сте регистрирани в системата на UNiDAYS.

Срещу сумата от 4.49 лв. на месечна база всеки студент може да получи пълен достъп до съдържанието на Apple Music, което към днешна дата включва над 45 милиона музикални предложения и доста предавания, част от които в реално време. Ако използвате повече продукти на Apple, като iPhone, iPad, настолен или преносим Mac, които са стартирани с един Apple ID акаунт, вашият нов абонамент ще бъде достъпен от всяко устройство, без значение къде го използвате. Достатъчно е да разполагате с интернет връзка, но има и едно малко условие.

За да сключите Apple Music абонамент, трябва да въведете данните на своята кредитна или дебитна карта, като абонаментът ще се подновява по автоматичен начин в началото на всеки месец, а при положение, че искате да се възползвате от безплатния пробен период от три месеца, това може да стане без никакъв проблем.

За целта отворете приложението, след това изберете подходящ абонаментен план и сте готови. Системата отново ще поиска да регистрирате разплащателен метод, като в рамките на тестовия период, няма да се налага да заплащате никаква сума, независимо колко често използвате Apple Music. Ако не желаете след изтичане на безплатния тестов период да преминете автоматично към платен абонамент, трябва просто да изключите тази опция от настройките.

Източник: 9to5mac

MBAir 1850 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.