imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Полезната Drag възможност във Photos за iOS


Голяма част от промените, с които се отличава iOS 11, оказват влияние единствено върху съвместимите със системата таблети на Apple. Благодарение на последната версия, възможностите на последните iPad поколения се изравняват все повече с тези на компютрите, за което свидетелства и изцяло новата Drag&Drop функция. Промяната ви позволява да преместите съдържание, снимка, текст или елемент от едно приложение в друго по изключително лесен начин, но явно нейното начало е заложено преди доста време или в далечната девета версия на операционната система.

Достатъчно е само да разполагате с iOS 9 или с някоя от следващите версии на системата, да отворите заложеното приложение Photos и да отправите поглед към някоя от вашите колекции със снимки, включително автоматично създадените и дори Camera Roll, а останалата част от задачата е съвсем лесна за изпълнение. За да маркирате повече от една снимка, традиционно докосвате върху бутон Select, който се намира в горния десен ъгъл на екрана и слагате по една отметка пред всяка снимка, но има и по-лесен начин.

Ако вече сте инсталирали съвместима версия на мобилната операционна система и искате да маркирате няколко снимки едновременно, това може да стане мигновено, след като се възползвате от полезната Drag възможност. Отново отворете заложеното приложение Photos, след това желана колекция от снимки, докоснете върху Select и идва ред на най-интересната част. Задръжте за кратко върху желана снимка и преместете вашия пръст към останалите представители, които желаете да маркирате.

За да маркирате по-голяма скрита част от съдържанието, преместете вашия пръст към долната или горна страна на екрана. Скритите изображения ще се визуализират, а на вас не ви остава нищо друго, освен да предприемете желаното действие с маркираните снимки по стандартен начин. При положение, че искате да маркирате всички снимки, просто докоснете върху Select, а след това върху бутон Select All, който ще се появи в горната лява част на екрана и сте готови, а за да разберете повече за промените в Drag&Drop при последната версия на iOS, посетете тази връзка.

Източник: osxdaily

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.