imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Кратък преглед на новата Focus възможност в Instagram за iOS


Изцяло новото Direct приложение на Instagram към днешна дата може да бъде свалено само от избрана част от потребителите, но това не трябва да ви притеснява. Съвсем скоро и вие ще разполагате с право да се възползвате от разработката, към която социалната мрежа за споделяне на снимки и видео съдържание ще прехвърли всички започнати разговори, подобно на Facebook Messenger. Сега ще разгледаме и следващата промяна, която вероятно ще се хареса на доста потребители.

Преди всичко, нека отново се спрем на Direct. Веднага след като инсталирате приложението, вашите съобщения ще изчезнат от рамките на Instagram. Прочетените, изтритите или изпратени такива ще се появят в новия app. Всяко следващо получено съобщение ще идва в Direct, което важи и за тези, които желаете да изпратите. Това ваше действие отново може да стане единствено през новото приложение на Instagram, а ако искате да направите снимка с ефект боке, това вече може да стане по още по-лесен начин.

Достатъчно е само да обновите Instagram за iOS с последната версия, след като я потърсите в раздел Updates на App Store и сте почти готови. Отворете приложението, преминете в режим на снимане и потърсете новата Focus възможност, но има и една малка особеност. За да се възползвате от промяната, която доста наподобява на добре познатия Portrait режим на снимане, трябва да разполагате с iPhone поне поколение 6S, включително и SE.

Припомняме ви, че от режим на снимане Portrait може да се възползва единствено тази част от потребителите, която разполага с iPhone 7 Plus, 8 Plus или пък с иновативното десето поколение. Всичко става чрез вградената двойна камера, докато при новата възможност в приложението на Instagram замъгляването на част от изображението се осъществява по софтуерен път. Все още не сме изпробвали какъв е крайният резултат, но предполагаме, че ще се различава от този, с който може да се похвали заложеният Portrait режим на снимане.

Източник: 9to5mac

iPhone Xs вноски article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.