imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Очакваните нови емотикони идват с iOS 11.1


Малко след появата на първата тестова версия на iOS 11 стана ясно, че със системата ще се запознаем и с доста нови емотикони, но с една малка особеност. Предложенията няма да стигнат до нас заедно с официалната версия на операционната система, а ние вече знаем, че те са една неразделна част от първата основна актуализация на iOS 11.

Новите емотикони са част от стандарт Unicode 10, а всеки от нас ще може да се възползва от тях през iOS, настолната операционна система macOS и през Apple Watch. Достатъчно е само да изчакате още съвсем малко, докато компанията моделира всяко от новите над сто предложения и да преминете към първата основна актуализация на iOS 11, която вероятно ще се появи след около седмица или две.

Емотиконите стават все по-реалистични, а измежду новите варианти може да срещнете такива, като вампир, магьосник, русалка, елф, динозавър, пай, таралеж, скакалец, броколи, шейна и още доста предложения, които може да използвате по стандартен начин, докато водите разговор с ваш приятел.

Припомняме ви, че анкетата на Harris Poll от преди три месеца ни показа съвсем ясно, че около 71% от потребителите в САЩ изпращат по някоя друга емотиконка или стикер в своето ежедневие, а ние не сме изненадани от положителната статистика. Всяко едно правилно подбраното малко изображение може да изрази изключително точно вашето емоционално състояние.

За разлика от първата и втората поправка на iOS 11, които поправят само малки грешки и подобряват защитата на вашето устройство, първата основна актуализация, освен с доста нови емотикони, ще може да се похвали и с появата на никак не малко промени, измежду които се отличават следните:

  • Обновена анимация при преминаваме към горната част на страница.
  • Обновена анимация при отключване на устройство.
  • Обновена анимация при отваряне на Camera, когато устройството е заключено.
  • Нови възможности в Assistive Touch.
  • Нови икони в меню Assistive Touch.
  • Меню Assistive Touch се визуализира около неговата икона.
  • Обновена икона на приложението Camera в Restrictions.
  • Малка промяна в анимацията, когато отворите известие през приложение.
  • Емотиконите са събрани в специални тематични групи.

При положение, че искате да тествате първата публична бета версия на iOS 11.1, може да го направите още сега. Просто посетете тази връзка и вижте какви стъпки трябва да предприемете за целта, а за да разберете повече за всички страхотни промени, с които може да се похвали iOS 11, натиснете тук.

Източник: MacRumors

iPad Pro 99 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.