imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Apple пусна няколко пакета с очакваните емотикони, достъпни за iOS 10 бета


С появата на първата бета версия на мобилната операционна система iOS 10, достъпна до всички Apple ID акаунти със статус на разработчик, се запознахме с наличието на страхотни нови функции, както и със значителна промяна на съществуващите, което със сигурност ни кара да смятаме, че 10-тата актуализация е най-голямата от всички предходни.

Обърнахме внимание на някои функции на фабрично заложеното приложение Messages, което, подобно на всички останали, също ще предложи страхотни нови възможности, които може да си припомните, като натиснете тук.

Както споменахме в предната ни статия, свързана с приложението, една от промените, които ще предложи, е тройно по-големите емотикони, а днес вече може да се запознаем и с част от тях. Преди броени часове Apple пусна няколко пакета с част от новите емотикони, които са достъпни единствено за разработчиците, обновили операционната система на мобилните си устройства до 10-тата бета версия.

Screen-Shot-2016-07-04-at-18.29.11-780x694

Тройно по-големите емотикони, които очакваната мобилна операционна система може да предложи, са обобщени в няколко пакета, съдържащи емоционални състояния на лица, сърца, достъпните до Apple Watch устройства жестове с ръце, а заедно с тях и класическите Mac икони.

Screen-Shot-2016-07-04-at-18.29.42-780x689

Всеки един инсталиран пакет, може да се определи като малко под-приложение, допълващо вашата клавиатура. Необходимо е единствено да натиснете върху иконата на малкото приложение и вашата стандартна клавиатура ще бъде заменена с подобна, предлагаща всички съдържащи се в пакета икони.

Вмъкването на избрана икона става по един много лесен начин, като освен стандартния, при който просто докосвате иконата и тя се визуализира във вашето съобщение, вече ще имате възможност и да натиснете върху избран стикер, а след това да го преместите в желана част от вашата кореспонденция.

При положение, че разполагате с Apple ID акаунт със статус на разработчик, може да свалите пакетите с нови емотикони, като достъпите до iTunes Preview, а ние искаме да ви припомним, че с пускането на операционната система, с течение на времето пакетите ще стават все повече. Това, разбира се, е възможно благодарение на факта, че външни разработчици могат да интегрират създадените от тях малки под-приложения във фабрично заложеното приложение Messages.

Очакваната 10-та актуализация на мобилната операционна система iOS ще дебютира през септември, заедно с iPhone 7, за който може да разберете повече, тук.

Източник: cultofmac

iPad 6 article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.