ios-10-a

Възможни промени, които може да очаквате в iOS 10

#Новини
2016. 04. 24.

Федерико Витичи от MacStories и Сам Бекет направиха видео клип, който да предаде обща представа за прогнозираните от тях промени в очакваната iOS 10. Въпреки, че във видеото ще видите много предположения, които няма да бъдат срещнати в новата версия, концепцията е логична и добре обмислена.

Една от трите основни промени, които предвижда Витичи, е свързана с появата на персонализиран контролен център с икони, които могат да бъдат пренареждани и допълвани с нефабрично заложени приложения. На второ място, представителят на MacStories предполага, че Siri ще разполага с нов приложно-програмен интерфейс (API), който ще позволи осъществяването на комуникация с нефабрични приложения. Третото предположение е свързано с появата на нощен, затъмнен режим на темата.

Вижте концептуалното видео, тук:

Някои от предположенията за по-малките промени са свързани с добавянето на търсачка на емотикони, възможност за визуализиране на външни връзки в съобщенията, система за сортиране на документи в iCloud Drive и двоен мултитаскинг, който ще бъде предназначен предимно за iPad устройства.

Въпреки, че iOS 10 едва ли ще се появи по-рано от есента на 2016 година, съвсем скоро ще имате възможност да се запознаете по-подробно с очакваните промени, след като Apple направи официалното представяне на операционната система на Worldwide Developers Conference през юни месец, за което може да разберете повече, като натиснете тук.

Промените, които ще донесе iOS 10, се дискутират ежедневно. Колкото повече наближава датата на Worldwide Developers Conference, толкова по-голяма е вероятността да изтече неофициална, любопитна информация, която ние няма да пропуснем да ви споделим.

Източник: macrumors

Добави коментар