imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Нови интересни промени и името на очаквания iPhone


Представянето на очаквания празничен iPhone ще се състои само след два дни, но днес вече разбрахме реалното име на разработката.

През последната половин година залагаме на няколко предложения, като 7S и 7S Plus, които ще продължат линията на актуалното седмо поколение и на една OLED разработка с 5.8 инчов екран, с която компанията ще отпразнува десетата година от появата на първия iPhone, но явно сме били в малка грешка. Имената на устройствата, които ще бъдат представени на 12 септември, са iPhone 8 и iPhone 8 Plus, докато изцяло новото OLED предложение ще се отличава като iPhone X.

Нека повторим още веднъж:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X

До днес горната страна на екрана на очакваното поколение се отличаваше като една загадка, но явно вече имаме светлина и по този въпрос, за което свидетелства iOS 11. Според новата версия на системата, прогнозираният малък остров не само ще срещне бял ден, но и знаем точно какво ще бъде разпределението на стандартните инструменти около него.

Часовникът ще намери своето място от лявата страна на екрана, останалите индикации ще са поставени от дясно, а кръглата подвижна икона, която сигнализира, че вашето устройство извършва дейност ще претърпи голяма промяна:

Все още не знаем каква ще бъде съдбата на технологията за разпознаване на пръстов отпечатък, но едно е сигурно. Очакваното поколение ще може да се похвали с вграден 3D лазарен сензор, който ще работи в тясна връзка с новата FaceID възможност, за което свидетелства и следното видео.

Разработката ще може да запомни и разпознае вашето лице в триизмерен вариант, което означава, че никой няма да може да излъже FaceID, след като постави ваша снимка пред устройството.

Според iOS 11 основната камера на iPhone X ще разполага с възможност да заснеме видео в 1080p HD вариант при 240 fps, 4K при 24 fps и 4K при 60 кадъра в секунда. Всеки потребител ще може да се възползва от няколко нови режима, като Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono и Studio Light, но нека разгледаме и анимираните емотикони. Всеки от тях разполага с възможност да улови вашите жестове и мимики и да ги възпроизведе в реално време.

На последно място, не трябва да подминаваме и дългоочакваната промяна, която оказва влияние върху Apple Watch. Третото поколение ще разполага с възможност да инсталирате виртуална сим карта, като нейният номер ще отговаря на този, който е поставен във вашия iPhone. Нямаме представа как това ще се приеме от мобилните оператори, нито каква е технологията, но явно съвсем скоро ще разполагаме с повече подробности около промяната, но нека видим и новите фонови изображения в мобилната операционна система:

Въпреки любопитните подробности, с които се запознахме днес, не трябва да пропускате технологичното мероприятие на Apple във вторник, което ще стартира точно в 20:00 ч. наше време. По време на значимото събитие, компанията ще ни запознае с официалните версии на своите нови системи, както и с всички очаквани устройства.

iPhone SE prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.