Apple-Campus-2-environment-cover-746x419

Проекти за няколко нови сгради в Apple Campus 2

#Новини
2016. 04. 19.

Всички знаем, че подробностите, свързани с дизайна и развитието на Apple Campus 2 не са никаква тайна, а ние отразяваме всяка любопитна стъпка от строителната площадка. В началото на месеца, благодарение на страхотните клипове, заснети с дрон от Дънкан Сийнфилд, ви запознахме с уникалната архитектура и изключително бързото изграждане на кампуса.

Благодарение на доклада на Silicon Valley Business Journal, разбираме, че предстои разглеждане на проекти за изграждане на няколко нови сгради за хранене, поддръжка и две приемни.

Apple споделя, че класическият стил ще бъде запазен, като акцентира силно върху дизайна на сградите за прием, понеже тяхната функция е представителна. Дизайна на приемните ще наподобява този на основната сграда. Те ще бъдат изработени изцяло от стъкло, като всички конструктивни и крепежни елементи ще бъдат добре скрити.

Apple-Campus-2-reci

Останалите сгради, като тези за хранене и поддръжка, ще бъдат с по-изчистен дизайн, но въпреки това ще изглеждат много по-добре от обичайния вид за подобни съоръжения. За изграждането им е планирана конструкция от стомана, а за фасадата и интериора, облицовка от естествен дървен материал, който ще ги направи много приветливи и уютни.

В доклада виждаме, че и градската администрация взима участие, като предлага на Apple оградата да претърпи малко преустройство, за да се осигури по-добра пейзажна гледка към основната сграда, погледнато от Tantau Avenue.

Вижте страхотните проекти, предоставени от Silicon Valley Business Journal:

Apple-Campus-2-reci-2
Така ще изглеждат приемните студиа, изработени от стъкло
Apple-Campus-2-reci-3
Разположение на двете приемни студиа, Wolfe и Tantau
Apple-Campus-2-feszer-2
Проект на сграда, предназначена за поддръжка
Apple-Campus-2-kajabode-1
Проект на сграда за хранене

Срокът за завършване на Apple Campus 2 беше преместен от края на тази година, за началото на 2017-та, а до тогава ще ви информираме за всяка любопитна подробност, свързана с развитието на проекта.

Източник: silicon valley business journal и 9to5mac

Добави коментар