imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Любопитни слухове, свързани с проекта „Siri Speaker“


Както споменахме в предната ни статия, свързана с темата, заедно с обявяването на SDK за Siri, компанията от Купертино разработва и безжична колонка, подобна на Amazon Echo. Благодарение на Siri, тя ще изпълнява голям набор от команди, а най-вероятно ще разполага и с вградена камера, която ще може да разпознава различни профили.

Въпреки, че Amazon Echо, работещ с Alexa, заема първо място, като се класира преди устройството на Google – Home, компанията от Купертино работи върху подобен проект много преди неговата поява, а ние сме сигурни, че ще предложи много по-голяма функционалност. Обявяването на SDK ще интегрира всички нефабрични приложения, като всеки потребител ще може да ги управлява единствено чрез гласови команди, отправени към Siri. Изключително любопитно е да се запознаем и с вградената камера, която ще може да разпознава различни профили и да изпълнява предварително зададени команди след влизане в стаята, за което може да разберете повече тук.

amazon-echo-review-1-1200x630-c
Amazon Echo

Според нов доклад, Apple ще позволи софтуерна инсталация на “Siri Speaker” и върху други хардуерни устройства, като Apple TV, iPhone и дори разработени от трети производители безжични тонколони. Най-вероятно за вграждането в iPhone ще бъдат нужни и допълнителни аксесоари, като док станция и безжичен микрофон.

В доклада също се споменава, че безжичното устройство “Siri Speaker” ще разполага и с Apple Music, но за сега цялата информация се базира предимно върху слухове, а за проекта ще разберем повече след провеждането на Световната конференция на разработчиците WWDC 2016. На нея компанията от Купертино ще запознае разработчиците със SDK за Siri, което ще разшири многократно неговите възможности, а това ще помогне и на развитието на проекта “Siri Speaker”, с който вероятно няма да се запознаем преди началото на очакваната 2017 година.

Източник: 9to5mac

iPhone 8 prom article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.