imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Новият MateBook X Pro на Huawei срещу MacBook Pro


Преди около месец Huawei представи своя нов лаптоп MateBook X Pro, но за разлика от година по-рано, по време на интересното събитие технологичният гигант не се опита да сравнява своя нов продукт с възможностите на вече съществуващ такъв на Apple. Достатъчно е само да погледнете 13.9 инчовия преносим компютър и веднага ще разберете, че разработката е вдъхновена от Apple. Тя определено е нещо средно между 12 инчовото MacBook поколение и MacBook Pro, но нека да видим и с какво се отличава.

Припомняме ви, че първата и изключително сериозна разлика между двете преносими устройства идва от операционната система, която ги задвижва. По всичко изглежда, че компютърът на Huawei работи с настолната операционна система Windows, която вече е показала многократно своите възможности и надеждност. Няма да съпоставяме macOS с разработката на Microsoft. Резултатите от подобно сравнение определено се доближават до тези, които бихме отчели при съпоставката на iOS с Android.

По никакъв начин не бихме могли, но и не е нужно да отричаме по-тънките размери на разработката на Huawei спрямо тези на 13 инчовото MacBook Pro поколение, въпреки че разликата не е толкова сериозна. MateBook X Pro се отличава с дебелина от 14.6 милиметра, като разликата с предложението на Apple е само 0.3 милиметра, но това не е най-интересната част от неговите размери. Подобно на MateBook X, новият 13.9 инчов компютър може да се похвали с изключително тънка рамка около екрана, която се равнява на 4.4 милиметра от всяка страна.

Визията на MateBook X Pro ни напомня не само на 12 инчовото поколение MacBook, но и на MacBook Pro, което е съвсем разбираемо. Клавиатурата, корпусът и разпределението на говорителите не се различават почти по никакъв начин от лаптопите на Apple или поне на външен вид, а ние ще разгледаме вградените процесори. Изглежда, че за разлика от MateBook X, този път китайците са се постарали малко повече. Предложението разполага с вариант с вграден Intel Core i5 и с такъв с Intel Core i7 процесор, подобно на 13 инчовия MacBook Pro.

Huawei MateBook X Pro разполага със SSD памет от 256 или 512 GB и оперативна от 8 или 16 GB. Разделителната способност достига до 3000 на 2000 пиксела при LTPS технология, което не е лош вариант. Тя превъзхожда тази от 2560 на 1600 при 13 инчовия MacBook Pro, но това не се отнася и за яркостта на екрана. 450 нита срещу 500 в полза на Apple. Размерите и техническите характеристики са прилични, теглото се равнява на 1.33 килограма спрямо 1.37 при 13 инчовото поколение MacBook Pro, но има и още нещо. Предложението на Huawei дебютира около година след 13 инчовата разработка на Apple, а ние нямаме търпение да се запознаем със следващото поколение MacBook Pro.

Източник: 9to5mac

iPhone XR цена article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.