imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Изцяло ново AR приложение на LEGO за iOS


Преди няколко години разработчиците от Creative Play Lab или по-точно от студиото за приложения на LEGO ни запознаха с настолното LEGO Build with Chrome предложение. Просто избирате някоя част от света, след като преминете през Google Maps и започвате да строите със стандартните елементи на конструктора по виртуален начин, но не трябва да забравяме, че в рамките на App Store съществуват и доста различни приложения и игри на LEGO.

За да разгледате всички варианти на Creative Play Lab за iOS посетете тази връзка, а ние ще ви запознаем с едно приложение, което вероятно ще се превърне в поредната хитова разработка с елементи на добавена реалност.

За да свалите LEGO AR Studio и на вашето iOS устройство, трябва да разполагате с iPhone поколение 6S, SE или по-ново, iPad от 2017 година или което и да е поколение Pro с инсталиран iOS 11, както и с около 760 мегабайта свободна памет. Остава само да посетите тази връзка и да инсталирате предложението по стандартен начин, докато в рамките на разработка ще срещнете точно шест LEGO комплекта като The Police Station (60047), Train Set (60052), Fire Station (60110), Green Dragon (70593), Cole’s Mech (70632) и Destiny’s Bounty (70618).

Достатъчно е да изберете желана поредица, да я поставите в тази част на помещението или на което и да е друго място и тя ще оживее по един уникален начин и не само. Вие или пък вашите деца не сте само наблюдатели. Всеки потребител може да участва активно във всяко едно действие, но нека видим какво е мнението за разработката и на Tom Donaldson, в качеството си на изпълнителен директор на Creative Play Lab.

Ние наистина виждаме LEGO като един творчески инструмент, а с новото приложение вашите деца не само ще могат да създават, но и всичко около тях ще оживее. Изцяло новата игра е една вълнуваща комбинация между физическия и дигиталния свят. Просто вземете един iPhone или iPad, след това го насочете към тази част от помещението, върху която желаете да поставите някоя от наличните LEGO поредици и всички ще придобие коренно различно измерение.

За да разберете повече за страхотната ARKit връзка, с която дебютира iOS 11 натиснете тук, а за промените, с които може да се похвали новата версия на мобилната операционна система, тук.

Източник: AppleInsider

iCare article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.