imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Новото Shortcuts приложение в iOS 12 и няколко полезни команди


Функционалността на заложеното Shortcuts приложение в iOS 12 се припокрива до голяма степен с вече познатата ни разработка Workflow, което не ни изненадва по никакъв начин. Все пак Apple придоби приложението за създаване на автоматични процеси преди около година, а ние вече знаем точно къде може да откриете неговите възможности. Достатъчно е само да отворите Shortcuts и може да създадете своята нова последователност от команди по един още по-лесен начин.

Ако вече сте инсталирали iOS 12, вероятно новото приложение се е появило измежду всички налични, но при положение, че това не е така, няма от какво да се притеснявате. Просто потърсете името на разработката в App Store или посетете тази връзка и я свалете по стандартен начин, а ние се насочваме към най-интересната промяна в приложението. Вече всеки от вас ще може да повика своята последователност от команди и чрез Siri.

За да създадете своя собствена поредица от команди, отворете Shortcuts, докоснете върху Create Shortcut и започнете като добавите първото действие или пък константа, след като я изберете от всички налични, разположени в долната част на екрана. Винаги може да проверите какъв е крайният резултат, като докоснете върху иконата за пускане, разположена в горната средна част на екрана, но има и още нещо. В App Store започнаха да се появяват доста актуализации на приложения, които вече са съвместими с Shortcuts, а ние ще ви запознаем с няколко лесни за създаване и доста полезни автоматични процеси.

Calculate Tip

Заглавието подсказва достатъчно за процеса. Просто трябва да въведете крайната сума на вашата сметка, след това процент бакшиш, който желаете да оставите и сте готови. Семплият алгоритъм ще направи сметката вместо вас мигновено, но идва и най-интересната част. За да се възползвате от този полезен процес не трябва да предприемате никакви други стъпки, освен да го потърсите в Shortcuts Gallery или за по-лесно да посетите тази връзка и да го активирате.

Convert Burst to GIF

За да направите Burst поредица от снимки, просто трябва да задържите бутона за снимане на вашия iPhone в продължение на секунда, две или повече и сте готови, а ние имаме една добра новина. Никога не е било по-лесно да създадете от вашата Burst колекция анимирано GIF съдържание. Просто свалете Convert Burst to GIF от Shortcuts Gallery, като посетите тази връзка и автоматичният процес ще се появи измежду всички останали, а на вас ви остава само да изберете няколко Burst предложения и сте готови.

What’s Happening on Twitter

При положение, че вече сте инсталирали и използвате Twitter във вашето ежедневие, винаги може да създадете и един съвсем елементарен процес, с който да проверите какво се случва в раздел Moments на социалната мрежа чрез кратка Siri команда. Единственото нещо, което трябва да направите за целта е да преминете през Settings, след това Siri & Search, да докоснете Twitter и да разгледате вариантите в раздел See All.

Ако искате да започнете от „нулата“, но все още не знаете точно какъв да бъде вашият първи проект, бихме могли да ви дадем едно кратко и лесно за изпълнение задание. Разполагате с възможност да накарате вашето устройство да направи снимка само с гласова команда. За целта трябва да позиционирате смартфона си по подходящ начин, да кажете Take Photo и да изберете колко снимки да бъдат направени, с предната или задна камера на устройството и сте готови, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

iPhone SE Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.