imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Новото Shortcuts приложение в iOS 12 и няколко полезни команди


Функционалността на заложеното Shortcuts приложение в iOS 12 се припокрива до голяма степен с вече познатата ни разработка Workflow, което не ни изненадва по никакъв начин. Все пак Apple придоби приложението за създаване на автоматични процеси преди около година, а ние вече знаем точно къде може да откриете неговите възможности. Достатъчно е само да отворите Shortcuts и може да създадете своята нова последователност от команди по един още по-лесен начин.

Ако вече сте инсталирали iOS 12, вероятно новото приложение се е появило измежду всички налични, но при положение, че това не е така, няма от какво да се притеснявате. Просто потърсете името на разработката в App Store или посетете тази връзка и я свалете по стандартен начин, а ние се насочваме към най-интересната промяна в приложението. Вече всеки от вас ще може да повика своята последователност от команди и чрез Siri.

За да създадете своя собствена поредица от команди, отворете Shortcuts, докоснете върху Create Shortcut и започнете като добавите първото действие или пък константа, след като я изберете от всички налични, разположени в долната част на екрана. Винаги може да проверите какъв е крайният резултат, като докоснете върху иконата за пускане, разположена в горната средна част на екрана, но има и още нещо. В App Store започнаха да се появяват доста актуализации на приложения, които вече са съвместими с Shortcuts, а ние ще ви запознаем с няколко лесни за създаване и доста полезни автоматични процеси.

Calculate Tip

Заглавието подсказва достатъчно за процеса. Просто трябва да въведете крайната сума на вашата сметка, след това процент бакшиш, който желаете да оставите и сте готови. Семплият алгоритъм ще направи сметката вместо вас мигновено, но идва и най-интересната част. За да се възползвате от този полезен процес не трябва да предприемате никакви други стъпки, освен да го потърсите в Shortcuts Gallery или за по-лесно да посетите тази връзка и да го активирате.

Convert Burst to GIF

За да направите Burst поредица от снимки, просто трябва да задържите бутона за снимане на вашия iPhone в продължение на секунда, две или повече и сте готови, а ние имаме една добра новина. Никога не е било по-лесно да създадете от вашата Burst колекция анимирано GIF съдържание. Просто свалете Convert Burst to GIF от Shortcuts Gallery, като посетите тази връзка и автоматичният процес ще се появи измежду всички останали, а на вас ви остава само да изберете няколко Burst предложения и сте готови.

What’s Happening on Twitter

При положение, че вече сте инсталирали и използвате Twitter във вашето ежедневие, винаги може да създадете и един съвсем елементарен процес, с който да проверите какво се случва в раздел Moments на социалната мрежа чрез кратка Siri команда. Единственото нещо, което трябва да направите за целта е да преминете през Settings, след това Siri & Search, да докоснете Twitter и да разгледате вариантите в раздел See All.

Ако искате да започнете от „нулата“, но все още не знаете точно какъв да бъде вашият първи проект, бихме могли да ви дадем едно кратко и лесно за изпълнение задание. Разполагате с възможност да накарате вашето устройство да направи снимка само с гласова команда. За целта трябва да позиционирате смартфона си по подходящ начин, да кажете Take Photo и да изберете колко снимки да бъдат направени, с предната или задна камера на устройството и сте готови, а за да разберете повече за iOS 12, посетете тази връзка.

Buy Back article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.