imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Ето и няколко AR приложения и игри за iOS 11


В началото на юни, заедно с първата тестова версия на iOS 11 станахме свидетели и на появата на страхотната ARKit връзка. Чрез нея всеки разработчик може да кодира приложение с елементи на добавена реалност по доста лесен начин, а ние имаме една добра новина. Новата мобилна операционна система на Apple вече е тук, което ни отвежда автоматично и към първите приложения от иновативната категория.

За да видите точно по какъв начин може да инсталирате iOS 11, посетете тази връзка. Всеки потребител на iPhone поне поколение 5s или по-ново може да се възползва от разработката, но за съжаление това не се отнася и до приложенията с елементи на добавена реалност. За да инсталирате вариант от категорията, вашето устройство трябва да се отличава с процесорен чип поне A9, което изважда от списъка iPhone 5s, 6 и 6 Plus, макар и да са съвместими с iOS 11.

Ако вашето устройство е iPhone SE, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X или iPad Pro без значение от неговия размер и поколение, може да свалите всяко AR приложение от App Store за iOS по стандартен начин, а ние ще ви запознаем с няколко игри и приложения от категорията.

Игри

Splitter Critters ( 6.49 лв.)

Аркадното приключение се отличава не само с впечатляващата си графика, за което свидетелства и престижната Apple Design Awards за 2017 година награда, но и попада в иновативната AR категория от приложения. Трябва ви само плоска повърхност, върху която поставяте пъзел предложението и сте готови. Изживяването е невероятно.

Egg, Inc. (безплатно)

Забавната ферма, която вероятно вече сте изпробвали, придобива изцяло различно измерение. AR разработката на играта не може да се похвали с много възможности, но за сметка на това, всяко действие е изключително зрелищно. За да се разходите из вашата ферма, трябва да докоснете върху своя профил и да обиколите повърхността, върху която сте разположили играта.

Splitter Critters и Egg Inc.

Warhammer 40,000: Freeblade (безплатно)

Както винаги, предложението ще ви постави в ролята на гигантски боен робот, а вече разработката може да се похвали и с елементи на добавена реалност. Сериозните машини ще заемат своето място на масата пред вас, а вие дори може да си направите и някоя друга впечатляваща снимка с тях.

Приложения

Night Sky 5 (безплатно)

Макар и безплатна за сваляне, разработката предлага няколко покупки през приложението, което не е толкова страшно. Може да се възползвате от страхотната Grand Orrery възможност без да заплащате никаква сума за целта, която макар и в рамките на месец, ще ви позволи да видите, примерно слънчевата система точно над вас, но в затворено помещение, без значение от това какъв тип е.

Fitness AR (6.49 лв.)

Видно от името, възможностите на приложението са свързани изцяло с иновативната ARKit връзка. Вероятно, за да го стартирате, ще се наложи да създадете акаунт в Strava, но това не е чак такъв проблем. След като изпълните задължителната стъпка, ще разполагате с възможност да проектирате своя собствена 3D карта, съобразно вашия маршрут за бягане или колоездене.

 

PLNAR (безплатно)

Разработката определено не е кой знае колко вълнуваща, но от друга страна е доста полезна. Всеки потребител може да хване точните размери между предварително зададени точки и да види съответната квадратура, примерно на помещението, в което се намира, като приложението е безплатно.

Източник: MacRumors

Ако и вие сте попаднали на някое интересно приложение с елементи на добавена реалност, може да го споделите с нас, като оставите коментар под статията.

iPad June article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.