imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко доста полезни промени в Control Centre на iOS 13


Ако върнем лентата назад към последната версия на мобилната операционна система, която се отличаваше с доста сериозни технически и визуални промени, това е iOS 11, но има и една малка особеност. Предложението стартира с не малко грешки, които в следващата версия или в iOS 12 бяха изчистени, но вече е време да отправим поглед към iOS 13, която може да се похвали със своята първа бета версия. По всичко изглежда, че разработката ще се отличава с доста по-висока производителност спрямо своя предшественик, както и с голям набор от промени и нови възможности.

Архитектурата на iOS приложенията ще премине на различно ниво, което ще окаже положително отражение върху по-старите iPhone поколения. Размерите на разработките и техните актуализации ще намалеят значително, а ние ще ви запознаем с поредната полезна промяна в очакваната система. Съвсем скоро всеки потребител ще може да избере с коя Wi-Fi мрежа или пък с кое Bluetooth устройство да изгради връзка по един изключително лесен начин. Просто трябва да извършите Haptic докосване върху съответната икона през Control Centre и сте готови, но нека да си припомним и останалите промени в iOS 13.

  • Face ID ще реагира или отключва вашето устройство с до 30% по-бързо, спрямо заложената система за лицево разпознаване в iOS 12.
  • Свалянето на приложения от App Store ще става с до 50% по-бързо, спрямо iOS 12.
  • Актуализирането на вече инсталирани приложения ще става с до 60% по-бързо спрямо iOS 12.
  • Стартирането на вече инсталирани приложения ще става около два пъти по-бързо, спрямо актуалната версия на iOS.
  • Dark mode – дългоочакваният тъмен режим на темата

Все още нямаме представа, дали тъмната тема ще може да се активира автоматично, според това коя част от денонощието е настъпила, но по-важното е, че промяната, с която се отличава актуалната към днешна дата Mojave версия на macOS ще стигне и до мобилната операционна система на Apple през септември месец, а за да разберте повече за първите бети на всички очаквани версии на операционните системи на технологичния гигант, които се появиха преди малко повече от седмица, посетете тази връзка.

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.