imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко интересни видеа на новото MacBook Air поколение


Ако сте пропуснали събитията около Apple през последните дни, трябва да знаете, че четвъртото технологично събитие на компанията за годината ни донесе някои изключително вълнуващи Mac и iPad продукти. Редом с третото поколение iPad Pro с разпънат екран и система за лицево разпознаваме, преди около седмица беше представен по-мощен вариант на Mac mini и страхотен MacBook Air с Retina дисплей, а ние е ви запознаем с няколко интересни видеа на устройството, в ръцете на своите щастливи потребители.

Може да се каже, че новият MacBook Air изглежда като сериозен претендент за приза “Apple продукт на 2018 г.“, но нека разгледаме основните промени в него. На първо място поставяме появата на 13.3 инчовия Retina дисплей, с 4 милиона пиксела. Сребристата рамка около екрана остава в миналото, а рамката като цяло е с 50% по-тънка от настоящата.

T2 чипът също е от съществено значение. Заедно с подобрената сигурност, той носи и появата на Touch ID в MacBook Air. За пръв път сензорът за разпознаване на пръстовия отпечатък достига до най-популярния компютър на Apple. Що се касае до портовете, компанията продължава да налага виждането си за необходимостта от универсалния USBпорт. Новият MacBook Air има два такива порта, както и 3.5 мм жак за слушалки.

Новият Butterfly механизъм на клавиатурата, поддръжката на Hey Siri функцията, по-големият Force Touch тракпад и по-добрите спийкъри допълват видимите предимства на новия компютър.

Осмото поколение Intel Core i5 процесор има ролята да осигури достатъчна бързина на машината, която ще може да бъде конфигурирана с до 16 GB RAM. Разбира се, дискът е SSD с до 1.5 TB капацитет. Батерията също ще се справя толкова добре, колкото са свикнали потребителите на MacBook Air – до 12 часа браузване.

Не бива да пропускаме, че и физическите размери на устройството са намалени, компютърът е по-лек – тежи едва 1.25 кг. Реално, размерът на новия MacBook Air е със 17% по-малък от този на настоящия. Корпусът е от 100% рециклиран алуминий, като от Apple определиха разработката като „Най-зеления Mac досега“.

Компютърът ще бъде наличен в три цвята: сребърен, астро-сив и златен, като цените започват от 2700 лв, а вие вече можете да направите своята резервация тук, за да бъдете сред първите щастливи притежатели на най-новия Apple компютър.

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.