imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко полезни съвета за вашия iPhone или iPad през зимата


Вече преминахме средата на ноември месец. Първият сняг падна, зимата не е кой знае колко далече от нас, а промяната в сезоните ни подсеща и за няколко доста полезни препоръки. Не само високите, но и ниските температури оказват отражение върху работата на вашия iPhone. За разлика от летните месеци, когато вашият смартфон може да ви помоли да го охладите, преди да го използвате, през зимата нещата стоят по малко по-различен начин, което не е кой знае колко голям проблем. Просто трябва да се придържате към няколко препоръки.

Припомняме ви, че работната температура на всяко iOS устройство е между -20º и 45º C. При положение, че излезете от долната позволена граница, вашият iPhone или iPad просто няма да се стартира или ще се изключи принудително, докато не го стоплите, но има и още нещо. Излагането на устройството на прекалено ниски температури може да повреди вградената батерия, независимо дали е нова или пък използвате по-стар iPhone или iPad. Повредата няма да настъпи моментално, но не трябва да забравяте, че с това ваше действие може да скъсите живота вградената батерия, а вие със сигурност не искате това да се случи.

До тази температурна граница може да стигнете изключително лесно – ако оставите своя iPhone на открито или пък ако го забравите във вашия автомобил през нощта. За разлика от горещите летни месеци, ниските температури няма да окажат неблагоприятно отражение върху производителността на устройството. Мощният процесор ще се охлажда през корпуса дори прекалено добре, но това не се отнася и за батерията.

Ако вашият iPhone или iPad е бил изложен на ниски температури за по-продължителен период от време и се изключи самостоятелно или пък се рестартира докато се опитвате да работите с него, не трябва да се притеснявате. Единственото нещо, което може да направите в този случай е да поставите устройството по възможност на по-топло място, но не и горещо и да изчакате, докато температурата на корпуса се изравни с тази в помещението, а за да разберете повече за представените iPhone поколения през септември, посетете тази връзка.

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.