imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко полезни възможности в мобилната версия на Safari


Ако все още не знаете по какъв начин да затворите всички раздели на Safari или пък да отворите последно затворен през iOS, посетете тази връзка и вижте лесните за изпълнение стъпки, а ние ще ви покажем как да наложите няколко ограничения, които вероятно ще са ви от полза, ако съответният iPhone или iPad се използва от вашите деца.

За да ограничите страниците, които може да се отварят през мобилната версия на Safari или по-точно да забраните зареждането на такива с неприлично или неподходящо съдържание за вашите деца, отворете Settings, след това General и преминете към Restrictions. Включете ограниченията, кликнете върху Websites под раздел Allowed Content, сложете отметка пред Limit Adult Content и сте готови.

Чрез наложената забрана Safari не само няма да зареди нито една неподходяща страница за вашите деца, но и ще игнорира добре познатия Private режим. Чрез него всяка една трета страна би могла да скрие страниците, които посещава от историята на браузъра, а ако сте решили да забраните достъпа на вашите деца само да някоя определена страница или пък редица от такива, повторете горните стъпки, но сложете отметка пред Specific Websites Only.

Остава да изброите страниците, до които устройството разполага с право на достъп и сте готови и с тази малка, но пък доста полезна възможност. За да върнете всички настройки по подразбиране, отново отворете Restrictions, докоснете върху Websites, след това сложете отметка пред All Websites, но има и една малка особеност. За да активирате Restriction, ще трябва да въведете четири цифрен код, който препоръчваме да запишете на сигурно място, за да не се налага да нулирате настройките на вашия iPhone или iPad, ако след време забравите комбинацията.

Източник: 9to5mac

iPad Pro new vnoski article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.