imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко полезни възможности в приложението Safari за iOS


Значителните промени, с които се отличава последната версия на iOS са в състояние да впечатлят всеки потребител, особено тези на iPad. Възможностите на вашия таблет се изравняват все повече с тези на компютрите, а ние ще ви покажем няколко, бихме казали скрити възможности, до които може да стигнете през заложеното приложение Safari дори и с някоя от по-старите версии на разработката.

Преди всичко, отново припомняме, че Safari се отличава със своята изключително бърза скорост на работа, а ако използвате Mac, приложението може да стане още по-полезно и удобно за всеки потребител. Историята, любимите страници и всички пароли биха могли да се синхронизират по автоматичен начин между вашите устройства. Това се отнася и за отворените раздели, а за поставите някоя любима страница като икона за бърз достъп измежду всички приложения, просто трябва да изпълните няколко съвсем лесни стъпки.

Отворете мобилната версия на Safari, заредете желаната за бърз достъп страница или която и да е част от нея. Остава само да докоснете върху стандартния бутон за споделяне и да потърсите бутон Add to Home Screen, който е разположен в долната лента с инструменти. Докоснете върху него и сте готови. Страницата, заедно с тематичната за нея икона ще се появи измежду всички приложения. Действието може да бъде повторено, с която и да е следваща и различна интернет страница, но нека видим и как да включите режим Private.

Ако поради някаква лична причина не искате съдържанието на избрана страница да бъде запазено в историята на Safari или пък не желаете вашето потребителско име и парола за достъп до нея да се запаметят, активирайте режим Private и заредете сайта. За целта отворете приложението, след това докоснете върху стандартната икона за добавяне на нов раздел и изберете възможност Private, която е разположена в долната лява част на екрана. Отвореният раздел е с черен фон, а вие може да бъдете спокойни, че страниците, които преглеждате през него няма да оставят никаква следва в историята на вашия iPhone или iPad.

BTS article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.