imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко причини да заложите на Apple Maps пред Google Maps


Ако искате да видите къде е паркирана вашата кола през Maps за iOS, това може да стане по изключително лесен начин. Просто отворете заложеното приложение, след това напишете Parked Car в полето за търсене на адрес и сте готови, но има и още нещо. От скоро разработката може да се похвали с възможност и за вътрешен преглед на обекти, а ние ще ви покажем какви са предимствата на предложението на Apple пред конкурентното на Google.

Статистически, не малка част от всички iOS потребители предпочитат да се възползват от възможностите на Apple Maps, макар и приложението да не стартира с особено голям успех през далечната 2012-та година. В началото, Maps предлагаше една не толкова пълна и добре подредена база с адреси, но не трябва да забравяме, че от тогава до днес измина доста време, като актуалната версия на разработката може да се похвали не само с доста подробна карта и безпроблемен начин на работа. Възможностите на Maps в iOS 11 са изключително сериозни, но нека видим и какви са предимствата на приложението пред Google Maps.

Поверителност

На първо място, няма никаква нужда да се впишете в какъвто и да е профил или акаунт, за да използвате Apple Maps. Достатъчно е приложението да е инсталирано, което е така по подразбиране и може да се възползвате от всяка негова възможност и не само. Разработката не запазва в себе си никаква част от вашите данни, като търсени адреси или пък посетени такива. Свързаните действия с употребата на Apple Maps се съхраняват в паметта на вашето iOS устройство, а вие може да бъдете сигурни, че местоположението ви няма да бъде видимо от трета страна, стига да не позволите това да се случи.

Siri съвместимост

Дори и да не използвате заложения асистент Siri във вашия iPhone кой знае колко често, ако точно в този момент шофирате, няма по-удобен вариант от гласовата команда, примерно, за да стигнете до вашия дом. Достатъчно е да кажете „Hey Siri, give me directions home“ или пък да стартирате навигацията съобразно желан адрес, като отправите гласовата команда „Hey Siri, give me directs to 123 Main Street“. Всичко става изключително бързо и удобно и най-важното – не се налага да откъсвате поглед от пътното платно дори за секунда.

Apple Watch

Ако вече разполагате с Apple Watch, вероятно знаете, че връзката между iOS приложението Maps и умния часовник е доста полезна. Ако сте стартирали навигацията през вашия iPhone, Apple Watch не само ще извибрира при наближаването, примерно на някой завой или друг вид Maps известие, но и ще визуализира на своя екран точно това действие, което предстои да предприемете. Функцията се активира, както когато шофирате, така и когато се опитвате да стигнете до желан адрес пеша или пък с вашия велосипед.

База с обекти

При положение, че не сте използвали Apple Maps скоро, определено ще останете изненадани от сериозната база с данни за местни бизнес структури и обекти, с които може да се похвали приложението. Обектите в рамките на разработката стават все повече с всеки изминал ден, а за това оказва огромна помощ и неговата връзка с базата на платформата Yelp и не само. Не трябва да забравяте, че всеки може да търси и по видове обекти около него, примерно ресторанти или пък бензиностанции.

Картографска база

Реално погледнато, това е единствената категория, в която приложението на Google има предимство пред Apple Maps, но има и една малка особеност. Конкурентната разработка съществува от доста повече време, а от 2012-та година към днешна дата приложението на Apple разполага, бихме казали с някъде около 85% от картографската база данни на Google. За повечето потребители това е абсолютно достатъчно, но има и още нещо. Не трябва да забравяме, че от водещо значение е това, точно в коя част на света използвате разработката.

Повече за възможностите на Apple Maps може да разберете, като посетите тази връзка, а за тези на конкурентната разработка на Google, като натиснете тук.

Източник: 9to5mac

New MBAir promo article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.