imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Тази статия не е обновявана повече от година. Имайте предвид, че съдържанието може да не е вече актуално.

Няколко промени в раздел For You на Apple Music


Музикалната услуга на Apple набира все по-голяма популярност и това не може да ни изненада по никакъв начин. Удобството да имате достъп до над 50 милиона висококачествени музикални предложения на всяко Apple устройство, с което разполагате, не е за подценяване. Всеки потребител може да се докосне до предварително създадени плейлисти, да генерира свои по доста лесен начин или пък да види какво ще му предложи раздел For You, който с третата актуализация на iOS 12 и macOS 10.14.5 премина през няколко никак не малки промени.

Трябва да знаете, че към март на миналата година Apple Music достигна до над 38 милиона потребители на платен абонамент, месец по-късно до над 40 милиона, към началото на тази година до 56 милиона, докато към днешна дата музикалната услуга гони завидната бройка от 60 милиона потребители на платен абонамент. Клиентите на стрийминг платформата се намират в рамките на 115 държави, докато конкурентата Spotify услуга към днешна дата разполага с над 75 милиона потребители на платен абонамент от общо 170 милиона, но нека видим и какво се случва и в раздел For You.

На пръв поглед промените не са кой знае колко съществени. Отново пред вас ще се появят никак не малко специално подбрани музикални парчета, но с една разлика. Вече всеки потребител може да се наслади на доста по-персонализирани предложения в раздел For You, както и на по-широк набор от интересни колекции, като To Make You Smile и Starting Early, но има и още нещо. Обновеният раздел се актуализира с нови предложения значително по-често спрямо предната версия на Apple Music, а ние ви припомняме, че студентите от Европа разполагат с възможност да се присъединят към Apple Music на преференциални условия.

До стандартния абонаментен план от 8.99 лв. на месец и този, чрез който може да споделите Apple Music с вашето семейство за 13.99 лв. на месец, се подрежда и една сравнително нова възможност или поне за европейските потребители. Студентските преференциални условия са достъпни в 82 държави по цял свят, включително и в нашата, а за да се възползвате от тях, трябва да сте регистрирани в системата на UNiDAYS.

Срещу сумата от 4.49 лв. на месечна база всеки студент може да получи пълен достъп до съдържанието на Apple Music, което към днешна дата включва над 50 милиона музикални предложения и доста предавания, част от които в реално време. Ако използвате повече продукти на Apple, като iPhone, iPad, настолен или преносим Mac, които са стартирани с един Apple ID акаунт, вашият нов абонамент ще бъде достъпен от всяко устройство, без значение къде го използвате. Достатъчно е да разполагате с интернет връзка, но има и едно малко условие.

За да сключите Apple Music абонамент, трябва да въведете данните на своята кредитна, дебитна карта или пък да изберете друг метод на плащане, като абонаментът ще се подновява по автоматичен начин в началото на всеки месец, а при положение, че искате да се възползвате от безплатния пробен период от три месеца, това може да стане без никакъв проблем.

За целта отворете приложението, след това изберете подходящ абонаментен план и сте готови. Системата отново ще поиска да регистрирате разплащателен метод, като в рамките на тестовия период, няма да се налага да заплащате никаква сума, независимо колко често използвате Apple Music. Ако не желаете след изтичане на безплатния тестов период да преминете автоматично към платен абонамент, трябва просто да изключите тази опция от настройките.

Източник: 9to5mac

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.