imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Няколко свежи реклами на Apple с участието на Memoji


Промените в iOS 12 определено не са за подминаване, но нищо не ни спира да се върнем и към забавната Memoji възможност, с която дебютира предната версия на системата. За разлика от миналата година, устройствата, през които може да се възползвате от забавните анимирани емотикони през настоящата са доста повече. До иновативното десето поколение се подреждат iPhone XR, iPhone Xs, iPhone Xs Max и дори представеното в края на миналата година iPad Pro поколение с разпънат екран и вградена TrueDepth камера, а ние ще ви запознаем с новите Memoji раклами на Apple, които се появиха преди броени часове.

Всичко става чрез вградената TrueDepth предна камера. Устройството проектира 30 хиляди невидими точки върху вашето лице, чрез което изгражда негов триизмерен модел, а останалата част от процеса е съвсем ясна. Инфрачервената камера прочита вече изградената структура и я изпраща към мощния A11 или A12 Bionic процесор, като тези данни биха могли да се използват не само за отключването на вашето устройство. Технологията оказва отражение и върху редица игри и приложения с елементи на добавена реалност, за което свидетелстват и новите Memoji видео реклами, с участието на Ariana Grande, Khalid и Florida Georgia Line.

За да се възползвате от забавните анимирани емотикони, просто трябва да изберете някое предложение измежду всички налични, примерно еднорог, прасе или пък лисица и да застанете пред предната камера на устройството. Точно този вариант, който сте избрали, не само ще следва, но и ще възпроизвежда всяко движение на вашето лице, мимика или жест и то в реално време. Съобразно анимирания емотикон, вашият глас ще бъде трансформиран по тематичен начин, а за да направите кратък запис на Memoji, който по-късно да изпратите на някой приятел, ще се наложи да отворите заложеното приложение Messages.

Започнете разговор, докоснете върху стандартния App Store бутон, след това върху първата икона до него, визуализираща лицето на анимирана маймуна и изберете някое от наличните предложения, като плъзнете пръст към долната страна на екрана. Погледнете към предната камера и направете интересно движение, за да видите по какъв начин ще реагира избраният анимиран емотикон. Докоснете върху стандартния бутон за запис, отправете послание към ответната страна, след това изпратете новия проект и сте готови, а за да видите какъв резултат бихте постигнали с тези стъпки, стартирайте някоя от новите Memoji реклами на Apple.

Повече за промените, с които се отличава последната версия на мобилната операционна система може да разберете, след като посетите тази връзка.

Източник: YouTube

AW reserve article

Прочетохте ли това?

„Човек се стреми към невъзможното, знаейки, че накрая то ще се превърне във възможно“

Това е част от философията на датските майстори на висококачественото аудио от Bang & Olufsen.